Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Människan

Världens 10 bästa komedier

Uppdaterad 7 mars 2017
Här är de tio bästa komedierna enligt världens sannolikt största omröstning på Internet Movie Database.

"Smaken är som baken" säger man, och detta gäller särskilt komedifilmer. Här är dock tio komedier som de flesta verkar älska. Detta eftersom de fått högst betyg på IMDb:s (Internet Movie Database) lista över världens bästa komedier.[1] Topplistan skapas efter poängen som sidans besökare ger filmerna, vilket sannolikt resulterar i den största filmomröstningen i världen. De tio bästa komedierna har alla fått mellan 100 000 och 1,4 miljoner röster. Missa inte heller listan över världens bästa filmer alla kategorier.

10. Amelie från Montmartre, 2001

Världens tionde bästa komedi enligt IMDb:s besökare är Amelie från Montmartre, eller Amélie som den bara heter på engelska. Filmen är en fransk-tysk produktion som utspelar sig i stadsdelen Montmartre i Paris. Här bor Amelie (Audrey Tautou), som anonymt roar sig med att förbättra människors liv - eller försämra dem om det är välförtjänt.

9. La La Land, 2016

La La Land är en romantisk dramakomedimusikal som vann hela sex statyetter på Oscarsgalan. Den fick dock mest uppmärksamhet för att den felaktigt tillkännagavs som bästa film, vilket uppdagades först när filmteamet gått upp på scenen. Mia (Emma Stone) kämpar för att bli skådespelerska i Los Angeles, samtidigt som hon förälskar sig i Sebastian (Ryan Gosling) som vill göra karriär som jazzpianist.

8. Moderna tider, 1936

Moderna tider är den första av tre Charlie Chaplin-filmer på listan. Komedin handlar om fabriksarbetaren som blir galen på grund av de moderna maskiner som introduceras på hans arbete. Han hamnar på mentalsjukhus och, i en oturlig veva, sedan i fängelse. Väl ute igen försöker han klara sig i det moderna samhälle som blivit.

7. Diktatorn, 1940

Det är sent 1930-tal och den judiske barberaren ser sitt land förtryckas av den nazistiske diktatorn Adenoid Hynkel. För att göra saker och ting ännu värre för den judiske barberaren är han förtvivlande lik Hynkel, och en dag misstas han för att vara honom. Diktatorn är den andra Charlie Chaplin-filmen på listan. Komedin var hans första talfilm.
Annons
Annons

6. Dr. Strangelove eller: Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska bomben, 1964

Den galna amerikanska generalen Jack Ripper har blivit skvatt galen och startat nedräkningen till en kärnvapenattack mot Sovjetunionen. Enda chansen att stoppa attacken är med koderna som bara Ripper har. Filmen är en politisk satir av Stanley Kubrick, med Peter Sellers i tre av rollerna.

5. Tillbaka till framtiden, 1985

En klassisk komedi från 80-talet där Marty McFly åker bakåt i tiden i en tidsmaskin byggd av vännen och tillika galna vetenskapsmannen Emmet Brown. Väl där måste han se till att hans föräldrar möts och blir kära för att inte förändra framtiden och sin egen existens.

4. Stadens ljus, 1931

Stadens ljus, eller City Lights från 1931 är den tredje Charlie Chaplin-filmen bland de tio bästa komedierna. Filmen handlar om en fattig man som träffar en blind blomsterflicka, som misstar honom för en rik hertig. När möjligheten till en dyr operation som kan rädda flickans syn dyker upp, gör han allt för att få ihop pengarna.
Annons
Annons

3. Livet är underbart, 1997

Judiska Guido lever ett underbart liv med fru och son i 30-talets Italien. Men när andra världskriget bryter ut skickas familjen till ett koncentrationsläger. För att skydda sin familj måste Guido göra det han gör bäst - att med fantasi och humor göra livet underbart. En hjärtskärande komedi i en frukstansvärd miljö.

2. En oväntad vänskap, 2011

Philippe är den rika rullstolsburna aristokraten som anställer den tuffa förortskillen Driss till sin personliga assistent. Trots vännernas invändningar litar Phillipe på Driss och en oväntad och stark vänskap utvecklas. En värmande fransk komedi, baserad på en sann historia.

1. Forrest Gump, 1994

Över en miljon besökare på IMDb har sagt sitt - med ett betygsnitt på 8,8 av 10 är Forrest Gump världens bästa komedi någonsin. Forrest Gump är mannen som föds med ett begränsat intellekt, men ändå verkar lyckas med det mesta han tar sig för i livet. En klassiker med mycket hjärta som gav Tom Hanks en Oscar för bästa manliga huvudroll.
Annons
Annons
Referens
[1]
Liknande
Senaste
Sport
Jorden
Människan
Byggnadsverk
Djur
Jorden