Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Människan

Världens 10 bästa komedier

Uppdaterad 28 sep 2020
Här är de tio bästa komedierna enligt världens sannolikt största omröstning på Internet Movie Database.

"Smaken är som baken" säger man, och detta gäller särskilt komedifilmer. Här är dock tio komedier som de flesta verkar älska. Detta eftersom de fått högst betyg på den stora filmsajten IMDb:s (Internet Movie Database) lista över världens bästa komedier.[1] Topplistan skapas efter poängen som sidans besökare ger filmerna, vilket sannolikt resulterar i den största filmomröstningen i världen. Vi har dessutom bara tagit med de komedier som fått minst 500 000 röster. Missa inte heller listan över världens bästa filmer alla kategorier.

10. The Grand Budapest Hotel, 2014

Gustave är concierge och charmör på ett lyxhotell i 30-talets fiktiva centraleuropeiska land Zubrowka. När han blir anklagad för mord tar han hjälp av piccolon Zero för att bevisa sin oskuld. Samtidigt förändras Europa.

9. Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998

Småtjuvarna Eddy, Tom, Soap och Bacon blir skyldiga porrkungen Harry en massa pengar efter ett riggat kortspel. För att betala av sin skuld rånar de ett annat gäng småskurkar som håller till i lägenheten bredvid.

8. Upp, 2009

Sjuttioåttaåriga Carl vill uppfylla sin och sin avlidna frus dröm att se Sydamerika. Efter att ha bundit tusentals ballonger till huset lyfter han mot sitt mål, med 9-åriga Russell som ofrivillig passagerare.

7. Toy Story, 1995

I världens första helt datoranimerade långfilm börjar leksakerna leva när inga människor ser. Alla vet att de är leksaker, förutom Buzz Lighyear som är övertygad om att han är en tvättäkta rymdjägare.
Annons
Annons

6. Snatch, 2000

Två år efter Lock, Stock and Two Smoking Barrels släppte regisören Guy Ritchie sin andra långfilm om färgstarka brottlingar i London. Vi får följa en jakt på en stulen diamant och en boxningspromotor som hamnar i onåd med en gangster. Kanske kommer de två historierna att sammanflätas...

5. Amelie från Montmartre, 2001

Världens femte bästa komedi enligt IMDb:s besökare är Amelie från Montmartre, eller Amélie som den bara heter på engelska. Filmen är en fransk-tysk produktion som utspelar sig i stadsdelen Montmartre i Paris. Här bor Amelie (Audrey Tautou), som anonymt roar sig med att förbättra människors liv – eller försämra dem om det är välförtjänt.

4. Toy Story 3, 2010

I den tredje Toy Story-filmen börjar Andy på college och hans leksaker skickas till en förskola full av hårdhänta barn och luriga gosedjur. Tecknat blir knappast bättre än så här.
Annons
Annons

3. Tillbaka till framtiden, 1985

Världens tredje bästa komedi enligt IMDb:s besökare är denna klassiker från 80-talet, i vilken Marty McFly åker bakåt i tiden i en tidsmaskin byggd av vännen och tillika galna vetenskapsmannen Emmet Brown. Väl där måste han se till att hans föräldrar möts och blir kära för att inte förändra framtiden och sin egen existens.

2. En oväntad vänskap, 2011

Philippe är den rika rullstolsburna aristokraten som anställer den tuffa förortskillen Driss till sin personliga assistent. Trots vännernas invändningar litar Phillipe på Driss och en oväntad och stark vänskap utvecklas. En värmande fransk komedi, baserad på en sann historia.

1. Livet är underbart, 1997

Världens bästa komedi enligt IMDb:s besökare är den prisbelönade italienska dramakomedin Livet är underbart, eller La vita è bella. Filmen handlar om Judiska Guido som lever ett underbart liv med fru och son i 30-talets Italien. Men när andra världskriget bryter ut skickas familjen till ett koncentrationsläger. För att skydda sin familj måste Guido göra det han gör bäst – att med fantasi och humor göra livet underbart. En hjärtskärande komedi i en frukstansvärd miljö.
Annons
Annons
Referenser (och vidare läsning)
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden