Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Djur

Kråkan och katten som var bästa vänner

Publicerad 15 juli 2013
År 1999 upptäckte Ann och Wally Collito i USA en kattunge på sin tomt. Snart såg de också att katten hade en medföljare - en kråka.
Ann och Wally fick allt oftare besök av de omaka vännerna och de döpte kattungen till Cassie och kråkan till Moses. De såg förbluffat på när Moses tog hand om Cassie - han vaktade henne, kraxade varnande åt henne när hon gick ut i gatan och matade henne med maskar och insekter. Snart lyckades paret vinna kattungens förtroende och Cassie började äta kattmat och sova inomhus, men varje morgon väntade Moses oroligt på sin vän vid husets bakdörr.

Djuren spenderade dagarna tillsammans i fem år, innan Moses en dag slutade dyka upp. Idag bor Cassie kvar i samma hus tillsammans med Wally (Ann gick bort 2006). Varför Moses försvann vet man inte, men eftersom amerikanska kråkor inte blir mer än 7-8 år så är det troligt att han dog. Berättelsen om katten Cassies och kråkan Moses oväntade vänskap finns nu som barnbok, med det självklara budskapet att man kan vara vänner trots att man är olika. Här kan du se en video på Cassie och Moses.
Annons
Annons
Liknande
Senaste
Jorden
Teknik
Byggnadsverk
Människan
Sport
Jorden