Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Om oss

Världens Häftigaste

Fakta – fast häftigt.
Världens Häftigaste är en webbplats som på ett läsvärt sätt vill förmedla både allmänbildning och mer spektakulära fakta. Vi samlar allt från viktiga och oviktiga allmänkunskaper till otroliga fenomen, fantastiska historier, spännande sevärdheter och blandade knäppigheter. Med utvalda bilder och anpassade texter vill vi göra det roligt att lära sig.

Vårt huvudsakliga mål är att sprida en medvetenhet om vår värld, ur en vetenskaplig och ekologisk synvinkel. Fokus ligger på jordens och naturens under, livets alla former, människans prestationer och universums mysterier. Miljöaspekten är viktig för oss, och vi skildrar gärna utrotningshotade djur och människans påverkan på vår planet.

Bilder och filmer

Alla bilder på Världens Häftigaste är tillgängliga under en fri licens eller publicerade med upphovsmannens tillstånd. Alla filmer på webbplatsen är inbäddade från YouTube, vilket innebär att den som laddat upp filmen på YouTube även valt att göra den tillgänglig för andra. Om den aktuella YouTube-videon skulle visa sig göra intrång på upphovsrätten tas den bort från webbplatsen.

Källor

Alla texter på Världens Häftigaste – förutom annonstexter – skrivs av oss. Vi är noga med att hitta bra källor till all fakta. Vi får många som kontaktar oss och frågar hur vi arbetar med källor. Så här tänker vi:
  • Vi anger alltid källan till ett faktapåstående. Ett undantag är en del längre texter, där vi av praktiska skäl valt att inte ange källor till faktapåståenden som vi anser är allmänt kända inom det aktuella kunskapsområdet.
  • Vi försöker alltid hitta primärkällan till ett faktapåstående, men ibland har vi valt en pålitlig sekundärkälla. Detta eftersom källorna också ska fungera som vidare läsning, och alla primärkällor gör inte det.

Följ oss

Gör som 110 000 andra och följ oss på Facebook. Då blir du underrättad varje gång en ny artikel publiceras på webbplatsen, och ibland delar vi annat intressant. Nu finns vi också på Instagram!

Annonser och sponsrade artiklar


Annonsörer kan köpa annonser eller sponsrade artiklar hos oss. Dessa är märkta. De skrivs inte av oss.

Kontakt

Vi som driver webbplatsen och skriver alla artiklar heter Andréas och Ludvig Wellander.

Andréas har studerat journalistik på JMK i Stockholm och drivit egen webbdesignfirma.

Ludvig är lärare i biologi och idrott och har arbetat i grundskola, gymnasium, komvux och naturskola. Han har varit NT-utvecklare, NTA-samordnare och driver även Experimentarkivet.

Kontakta oss på e-post: kontakt@varldenshaftigaste.se

Världens Häftigaste ägs av:
Kablam AB
c/o Andréas Wellander
Fyrisvallsgatan 3C
752 20 Uppsala
Organisationsnummer: 559282-6068
Våra favoriter
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden