Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Byggnadsverk

Sveriges 9 bästa äventyrsbad och vattenland

Uppdaterad 3 april 2018
Vi har granskat alla ställen i Sverige som kallar sig äventyrsbad, upplevelsebad, actionbad, vattenparker eller vattenland för att se vilka som är bäst (givetvis har vi provåkt en del också).

Många simhallar kallar sig gärna "äventyrsbad" bara de har ett par vattenrutschkanor och en bubbelpool, men det finns nio anläggningar som faktiskt gör skäl för namnet. Här är vår lista på Sveriges bästa äventyrsbad och vattenland, med filmklipp på sköna åk i deras vattenrutschkanor. Nu kör vi!

9. Kneippbyn

På Kneippbyns vattenland på Gotland kan hela familjen göra något lite mer spännande än att titta på ringmuren. Här finns inga extrema vattenrutschkanor, men den unika attraktionen Half-pipe (filmen) är ganska rolig, likaså nykomlingen The Race där man kan tävla mot tre andra.

8. Arena Skövde

Arena Skövde har blivit framröstat till "Sveriges bästa upplevelsebad" av barnfamiljer[1] och man kan förstå varför. Det är ljust och fräscht och det finns vad som krävs av ett äventyrsbad. Filmen visar rutschkanan Magic Hole.

7. Experium

Äventyrsbadet i Sälens storsatsning Experium är snyggt och modernt. De har godkänt många rutschbanor och en bastuvärld. Deras dragplåster är vågsurfingsmaskinen Flow Rider (filmen).
Annons
Annons

6. Aqua Nova Äventyrsbad

Aqua Nova i Borlänge är ett trevligt äventyrsbad med åtminstone tre ordentliga vattenrutchbanor. Förutom det finns sådant som ett bra inomhusbad bör ha - ström, vildfors, vågbassäng, bubbelpool och klättervägg. Filmen visar Magic Eye.

5. Leksand Sommarland

Leksand Sommarland är ett stort och barnvänligt vattenland vid Siljans strand i Dalarna. Det finns ett par vattenrutschkanor som vuxna kan tycka är spännande. En av de nyaste attraktionerna är en Zip-line som går över vattenparken.

4. Sunne Sommarland

Vattenlandet i Sunne ligger vackert vid sjön Fryken och har varit ett populärt resmål sedan det byggdes 2006. Men på grund av väderkänsligheten har vattenlandet ändå gått i konkurs tre gånger. I videoklippet ser du attraktionerna Mammut och Racer.
Annons
Annons

3. Kokpunkten

Kokpunkten i Västerås öppnade 2014 och kallar sig för "Sveriges första actionbad". Efter några olyckor i samband med öppnandet fick de kritik för bristande säkerhet.[2] De har en snygg miljö som känns som en blandning mellan industri och disco.

2. Gustavsvik

Gustavsvik i Örebro har storsatsat för att bli Sveriges bästa upplevelsebad, och de är riktigt nära enligt oss. Lost City i inomhusbadet är en kul upplevelse. Filmen visar River Run.

1. Skara Sommarland

Skara Sommarland säger sig vara Skandinavien största vattenpark och det kan nog stämma. Här finns nog med vattenrutchbanor för att roa sig en hel dag. Köerna kan vara saftiga och som på alla utomhusbad gäller det att ha tur med vädret. Trots det tycker vi ändå att Skara Sommarland är det bästa vattenlandet i Sverige! Filmen visar Big Drop - en uppdaterad variant på klassikern Fritt Fall.
Annons
Annons
Referenser
[1]
"Upplevelsebad". Arena Skövde. Läst 3 april 2018.
[2]
"Äventyrsbad får kritik efter flera olyckor". SvT. Publicerad 11 dec 2014. Läst 3 april 2018.
Liknande
Senaste
Sport
Jorden
Människan
Byggnadsverk
Djur
Jorden