Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Människan

Världens roligaste skämt

Uppdaterad 17 sep 2021
Att utse världens roligaste skämt är självklart väldigt svårt eftersom alla människor har olika humor. Men det finns en rolig historia som de flesta verkar gilla.
År 2001 startade den brittiska psykologiprofessorn Richard Wiseman, tillsammans med The British Association for the Advancement of Science, ett projekt med syfte att utse världens roligaste skämt.[1] De skapade en hemsida där besökare kunde ladda upp egna roliga historier och även rösta på vilka historier de tyckte var roligast.[1] På ett år laddades 40 000 skämt upp, och över 350 000 personer från 70 länder röstade.[1] Det vinnande skämtet, det vill säga den kanske starkaste kandidaten till världens roligaste historia, lyder som följer:[1]

Två jägare är ute i skogen när en av dem kollapsar. Han verkar inte andas och hans blick är tom. Den andre jägaren sliter upp sin mobiltelefon och ringer 112. Han flämtar: "Min kompis är död! Vad ska jag göra?" Larmoperatören säger: "Ta det lugnt. Jag hjälper dig. Försäkra dig först om att han verkligen är död." Det blir tyst. Sedan hörs ett skott. Jägaren kommer tillbaka i luren: "Ok, nu då?"
Annons
Annons
Referenser (och vidare läsning)
[1]
"Laughlab". Laughlab. Läst 17 sep 2021.
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden