Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

De 10 konstigaste jobben i världen

Publicerad 20 okt 2021
Känner du dig lite uttråkad av ditt jobb och vill förändra? Skapa ett utstående cv och prova ett av dessa jobb!

De är förmodligen inte för allas smak, men tro det eller ej, det här är faktiskt riktiga jobb som utförs av riktiga människor.

Här är de 10 konstigaste jobben i världen.

10. Professionell sovare


Ett hotell i Finland anställde en anställd som "professionell sovare" för att testa sängarnas komfort. Individen sover i hotellets sängar varje natt och skriver en recension om var och en.

9. Färgtorkningsobservatör


Nej, det här är inte ett skämt. Någon tjänar faktiskt pengar på att se färgen torka. En man i Storbritannien har för närvarande jobbet och han tillbringar sina dagar med att måla kartongark för att testa hur lång tid det tar för nya färgblandningar att torka och kollar efter förändringar i färg och struktur.

8. Netflix-tittare på heltid


Tänk att få betalt för att titta på TV hela dagen! För en lycklig arbetare har denna dröm blivit verklighet. Netflix har anställt någon för att titta på allt deras innehåll innan det är tillgängligt för allmänheten och deras roll är att granska och tilldela varje program dess rätta tagg, vilket hjälper oss tittare att hitta exakt vad vi är ute efter, oavsett om det är en romantisk kriminalfilm baserad på klassisk litteratur eller vitsigt TV-program med talande djur.

7. Tåg-intryckare


Om du tror att Londons tunnelbana är dålig, borde du se tågen i Japan. Oshiyas anlitas för att hjälpa till att klämma in så många människor på ett tåg som möjligt genom att trycka ihop dem utifrån tills dörrarna stängs.

6. Professionell sörjande


Det är en tradition i Sydostasien att en högljudd begravning kommer att hjälpa de döda när de reser till efterlivet, så professionella sörjande anlitas för att gråta och gråta högt under hela gudstjänsten.

5. Ormgifts-extraherare


Inte för de lättsamma. En ormgifts-extraherares uppgift är att samla giftet från giftiga ormar i burkar för användning i motgift och andra mediciner. Tack och lov att någon är modig nog!

4. Hundmatstestare


Hundmatstestarens jobb är att smaka på nya hundmatsprodukter, inklusive ben, konserverat kött och kex. De gör detta för att jämföra smak och konsistens med rivaliserande märken för hundmat och mänsklig mat. Hmm... gott?

3. Luktdomare


För att testa effektiviteten hos nya produkter anlitas ”luktdomare” för att lukta på volontärernas andetag, fötter och armhålor. Medarbetarna har sitt luktsinne testat varje månad för att deras omdömen ska vara korrekta. Låt oss hoppas att dessa produkter gör susen, för domarnas skull!

2. Marmite-testare


Antingen älskar eller hatar du det. Eller så är du som St. John Skelton, och verkligen tar din uppskattning till en annan nivå. Som en del av ett team av Marmite-testare är han ansvarig för att kontrollera att varje sats Marmite har rätt konsistens och smak. Under de 30 år han har arbetat där har han ätit runt 3 000 burkar!

1. Undervattens-pizzautkörare


Om det faktum att det finns ett undervattenshotell i Florida inte är bisarrt nog, så kan vi även meddela att de har en dykleverantör som levererar pizza genom att simma med dem genom havet i ett vattentätt fodral. Vilken tjänst!Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden