Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
I samarbete med Mr Green

Häftiga och minnesvärda sportögonblick

Publicerad 29 apr 2022
Det är inte alltid som favoriten vinner. Detta finns det flera exempel på i sportvärlden. Ibland har favoriterna varit för avslappnade och säkra på sig själva att de har gjort misstag. Ibland har pressen helt enkelt blivit för hård. Ibland har det också skett överraskningar. Utan några felsteg från favoriterna har det kommit fram underdogs som har varit bättre och det har bjudits på riktigt häftiga skrällar.

Räkna aldrig bort en underdog


I sportsammanhang, och i alla andra sammanhang, är det vanligt att fokus ligger på favoriterna. De har trots allt bevisat att de förtjänar sin plats i toppen. Det kan vara fotbollslaget som har vunnit flest ligatitlar, eller personen som har sprungit snabbast eller har mest erfarenhet. En motståndare till en favorit är automatiskt inte en underdog. En underdog är någon som verkar komma helt från ingenstans och överraskar.

Inom betting är det viktigt att hålla ögonen öppna för en underdog. Det gäller att väga den tillgängliga informationen mot förutsättningar och sannolikheten. I all form av betting innebär höga odds en lägre vinstchans, medan låga odds innebär en större. Det finns olika typer av satsningar. Det går att betta på vinnare, mål, resultat och andra utfall. I live betting finns ytterligare satsningsalternativ och bettare har chansen att samla in information under själva tävlingen eller matchen. Oavsett format och stil gäller det att aldrig underskatta, och glömma bort, de som har fått höga odds.

Tre sportögonblick som ingen förutsåg


Anna Kiesenhofers OS-guld i Tokyo

En av de största OS-skrällarna tog plats under damernas linjelopp sommaren 2021. Under OS i Tokyo ställde världseliten i cykling upp i ett 137 kilometer långt lopp. Favoriten var Annemiek van Vleuten från Nederländerna, men när det var 41 kilometer kvar bröt sig österrikiskan Anna Kiesenhofer loss i en soloutbrytning. Ingen kom i kapp henne, och de andra verkade till och med ha glömt bort henne. Kiesenhofer vann med över 1 minut före van Vleuten, som när hon gick i mål sträckte upp händerna i luften. Hon trodde nämligen att det var hon som vann guldet.


Robin Söderling slår Nadal i Franska Öppna

Rafael Nadal är kungen av grustennis. Han är den herrspelare som har vunnit flest Grand Slam-titlar, varav den senaste kom i början av 2022. År 2009 var han storfavorit att vinna sin femte raka titel i Franska Öppna, men det tog stopp i åttondelsfinalen. Och det var inte mot Roger Federer eller Novak Djokovic. Det var mot svensken Robin Söderling, som vann med 6-2, 6-7, 6-4, 7-6. Det var första gången som Nadal slogs ut i den franska Grand Slam-turneringen.


Steven Bradbury vinner OS-guld i Salt Lake City

2002 vann Australien sitt första guld i vinter-OS. Steven Bradbury tog guld i 1 000 meter skridsko. Efter att ha åkt ut i kvartsfinalen gick han vidare via en diskning. Det tog honom till semifinalen, som han också gick vidare i på grund av att två åkare föll. I finalen låg han klart sist fram till den sista kurvan, då alla andra åkare helt plötslig vurpar. Bradbury, som var långt efter, kunde åka förbi högen av åkare och ta guldet.
Nog har det hänt häftiga, och märkliga, saker i idrottsvärlden. Förhoppningsvis kommer det att fortsätta eftersom alla, förutom favoriterna, älskar skrällar.Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden