Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

De främsta anledningarna till att använda checkkredit för företag

Publicerad 12 dec 2021
Med hjälp av en checkkredit kan du som företagare få finansiell hjälp när du behöver. Checkkrediten gör det möjligt för dig att låna pengar löpande och på så vis få ett mycket jämnare och stabilare kapital vid likviditetsbehov.

Det finns flera anledningar till varför du som företagare bör använda dig av en checkkredit, men innan vi går in djupare på ämnet ska vi först reda ut vad begreppet innebär. Kort och gott kan man säga att en checkkredit är detsamma som ett kreditkort, men det finns skillnader. Med en checkkredit kommer du t.ex. inte att få något kort som du kan dra i en kortläsare, men du kommer att kunna ta ut pengar på löpande band och när du känner ett behov. Checkkrediten fungerar således som så att du lånar pengar till en bestämd gräns och du behöver bara betala ränta på det du faktiskt använder dig av.

Så fungerar checkkredit för företag


Hur fungerar då checkkredit företag? Enkelt förklarat kan man säga att du som företagare ansöker om checkkredit på samma sätt som du ansöker om en vanlig kredit eller ett företagslån. Beroende på hur bra kreditvärdighet du har kommer du att få en kreditgräns (även kallad kreditlimit) som du måste anpassa dig efter. Företag med en hög omsättning får troligtvis också en mycket högre kredit till bättre ränta.

Checkkrediten kan du sedan använda dig av när du behöver. Ansöker du på en vardag är det inte helt osannolikt att krediten är tillgängligt inom 24 timmar. Denna utbetalningstid kan dock dröja om du ansöker på kvällar eller helger. Det vanligaste är att checkkrediten är ansluten till ett konto och när bankkontot är tomt går checkkrediten in och hjälper dig.

Så kan en checkkredit hjälpa dig


Bor du i en av världens rikaste länder kanske en checkkredit inte är något du behöver använda dig av, men här i Sverige är metoden väldigt vanlig hos små- och medelstora företag. Checkkrediten används i många olika situationer och kommer med ett flertal fördelar. Du kan t.ex. använda dig av den om du har ett ojämnt kapitalflöde, men den fungerar även bra för företag som är beroende av säsongsintäkter.

Använd en checkkredit för att:
  • Finansiera lönekostnader när du anställer ny personal
  • Investera i inventarier, maskiner eller produkter
  • Expandera dig till en ny och större marknad
  • Täcka upp för säsongsintäkter eller projektintäkter
  • Bulka på varulagret
  • Jämna ut ditt kassaflöde och få en mer balanserad ekonomi

Företagslån eller checkkredit - vad passar bäst?


Det är inte alltid lätt att veta om det är en checkkredit eller ett företagslån som din verksamhet är i behov av. Även om checkkrediten kommer med många fördelar kan det i vissa fall vara företagslånet som passar dig bättre. Checkkrediter är kända för att kosta mer i det långa loppet än ett företagslån gör, men det är fortfarande en väldigt bra lösning för dig som vill ha finansiering för mindre kostnader där flexibilitet och enkelhet är något som prioriteras.

Ett företagslån lämpar sig dock bäst för dig som söker finansieringshjälp för en större investering. Det kan t.ex. handla om att du vill köpa en ny lokal eller få företaget att växa.

Därför bör du välja checkkredit till företaget


Står du i valet och kvalet om huruvida du ska välja checkkredit till ditt företag eller inte? Då kan vi hjälpa dig att reda ut alla fördelar. genom att ha koll på fördelarna med en checkkredit blir det lättare för dig att veta om det passar din verksamhet eller inte.

Till att börja med kan vi säga att en checkkredit gör det möjligt för dig att bara betala ränta på den kredit som du faktiskt nyttjar. När du sedan får in pengar på det registrerade kontot kommer skulden att regleras per automatik och du behöver inte själv ha koll på inbetalningar. Du slipper dessutom ansöka om större lån och gå igenom låna ansökningsprocesser när du är i behov av mer kapital och kan i många fall välja mellan olika typer av valutor. Väljer du att satsa på en dynamisk checkkredit kommer du också att få ta del av uppdaterade villkor på en regelbunden basis, vilket i många fall förbättrar återbetalningen.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden