Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

CV-trender inför 2022

Publicerad 1 mar 2022
Behöver du skriva ett bra CV inför ditt arbetssökande 2022? Eller använder du dig kanske av ett gammalt CV som skulle behöva uppdateras lite?

Arbetsmarknaden kan vara hård och många av de arbeten som finns tillgängliga har ofta många ansökanden, vilket ger hård konkurrens. Även om du har fantastiska egenskaper och en lång meritlista, kan ett CV som inte är bra skrivet tyvärr minska dina chanser att få jobbet.

En bra idé är att se över och uppgradera ditt CV med jämna mellanrum. I början av ett nytt år är en bra riktlinje. Nedan kommer vi gå närmare in på de CV trender du bör följa under 2022 för att få ditt CV att sticka ut.

CV trenderna du bör ha koll på 2022


Utseende och stil

Sedan ett par år tillbaka är det vanligt att använda sig av en cv mall för att skriva ett bra cv. Denna trend håller i sig även under 2022.

Även om du har en gedigen arbetslivserfarenhet, är det alltid bra att välja ut de viktigaste tjänsterna du haft, i kronologisk ordning. Det är både snyggare och mer läsvänligt för arbetsgivaren, samt ger en bra uppfattning om vad du är kunnig inom.

Därefter bör du följa upp med dina utbildningar på samma sätt, de nyaste först, i kronologisk ordning. Många väljer också att ha en bild på sig själv som presentation högst upp i sitt CV, innan övrig information går att läsas. Detta är något som många arbetsgivare uppskattar, då det ger ett ansikte till personen som söker jobbet.


Format

Många som skriver CV 2022 väljer att använda funktionella format, som gärna formas efter den arbetsmarknad man söker jobb inom.

Om du är i början av din karriär och inte har så lång livserfarenhet, kan ett sätt att få ditt CV att sticka ut vara genom att kombinera en modern stil, sammanslaget med både funktionella och kronologiska format. Det ser både snyggt ut och är lättläst!

Det är inte bara att ditt CV bör vara iögonfallande som är viktigt. Det är minst lika viktigt att du inte snålar med radavstånd och marginaler. Detta gör ditt CV betydligt enklare att läsa. Ett långt och grötigt CV kan bli ditt fall, då arbetsgivare ofta får in många olika arbetssökningar och om ditt CV inte är "läsvänligt" eller om det är för långt, kan det leda till att ditt CV tyvärr hamnar i fel hög.


Innehåll

År 2022 är det bara det viktigaste som följer med. Du behöver inte ta med alla dina sommarjobb genom åren eller andra kortare, eller mindre viktiga tjänster du haft genom åren (om de inte på något sätt kan höja dina chanser till en anställning, förstås!).

När du har fått ihop det innehåll du önskar är det viktigt att du läser igenom ditt CV, då det är lätt hänt att göra grammatiska småfel som missas. Ofta hittar man dessa fel först när ansökan redan är inskickad och det inte finns någon chans att ändra.

Under varje arbetstitel du lägger till i din arbetslivserfarenhet, är det också en god idé att beskriva kortfattat vad dina arbetsuppgifter innefattas av. Att vara tydlig med sitt kompetensområde och vad du är har erfarenhet av är en stark trend 2022.

På ditt CV är det din arbetslivserfarenhet och dina tidigare utbildningar inom olika områden som är mest intressant. Den personliga delen av dig, som vad du exempelvis har för kunskaper, personliga egenskaper o.s.v., är bättre att redogöra närmare för i ditt personliga brev.Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden