Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

3 små och kostnadseffektiva förbättringar för din sommarstuga

Publicerad 10 sep 2023
En sommarstuga är ett evighetsprojekt, det vet vi alla som någon gång har ägt en. Men, det är också det som är den stora charmen. Det finns alltid något att fixa eller något att förbättra. Det är lätt att tänka att det måste kosta skjortan, men så är inte fallet. Det finns mängder av förbättringar man kan göra även med en liten plånbok. Här nedan ger vi er våra tre bästa tips för att kostnadseffektivt förbättra din sommarstuga!

Myggfönster och myggnät – räddaren i nöden


Det finns mycket gott att säga om den svenska sommaren, men de allra flesta svenskar kan nog också skriva under på att det finns ett återkommande problem varje år – myggen. Att bli invaderad och attackerad av dessa små rackare kan förstöra till och med den allra mest perfekta kvällen. Just därför väljer många att installera myggfönster i sina sommarstugor. På så sätt får man ett konstant skydd som håller i många år. Till skillnad mot andra myggbekämpningsmedel så är myggfönster miljövänliga, hållbara och behöver inte bytas ut särskilt ofta. En liten men otroligt effektiv förbättring, helt enkelt.

Måla om möbler och återanvänd material du redan har


Något som kanske inte har lika tydlig effekt som de tidigare nämnda myggfönstrena är att måla om och återanvända sådant du redan har. På så sätt kan du få till den där dröminredningen eller drömuteplatsen utan att det behöver kosta dig särskilt mycket. Möbler är dyrt, men du har med största sannolikhet en hel del gamla möbler och föremål ståendes någonstans. Dessa kan med lite färg eller bara genom att omplaceras få ett helt nytt liv och ge din sommarstuga det där lilla extra.

Plantera fler växter och träd


Har du en sommarstuga med tillhörande trädgård så är växter ett evigt alternativ när det kommer till förbättring. Det räcker att sätta en liten blomma eller en växt och din trädgård får en helt ny känsla. Lite grönt och lite färger kan förvandla något som annars inte är särskilt spännande till något helt otroligt. Om du vill vara riktigt kostnadseffektiv kan du köpa fröer eller till och med be dina vänner om lite sticklingar eller överblivna fröer. Det må ta lite längre tid om man ska plantera dem från grunden, men tillfredsställelsen blir också desto större.

Slutsats


Svårare än så behöver det faktiskt inte vara att förvandla sommarstugan till en ännu mer trevlig plats. Bli av med mygg, förbättra din inredning och plantera lite växter – sen har du garanterat en bättre och trevligare sommarstuga än innan. Svårare behöver det inte vara!Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden