Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
I samarbete med MB Peco Medija

Världens största lottovinster

Publicerad 29 sep 2018
Ärligt talat – hur ofta sitter du inte och drömmer dig bort och tänker vad du hade gjort om du hade vunnit hundra miljoner kronor idag? Du kanske tänker på var du skulle ha rest, sakerna du skulle kunna ha köpt, investeringar du hade kunnat göra och hur du kunde ha hjälpt andra via välgörenhet. Så väcks man av att man befinner sig i sin vanliga rutin, på jobbet och tillbaka tillverkligheten.
Det finns dock få som har fått chansen att ta del av dessa enorma summor av pengar, de flesta av dem från USA. Spanien är också ett av länderna som toppar med sitt Jul-lotteri ’El Gordo’, där ca $875 miljoner delas ut under dragningens gång. Dock så spelar man bara på fem nummer, vilket gör att fler får ta del av vinstsummorna. De största individuella summorna som har delats ut, har varit till personer som har spelat på de amerikanska lotterierna Powerball och Mega Millions. Här kan du skapa en lista med de flesta lottoraderna, och i denna kan du inkludera båda de amerikanska superlotterierna.

Här är listan på världens största lottovinster genom alla tider:
  1. $1,586,400,000.00 är den största vinsten i världshistorien som gick till tre vinnande lottospelare som spelade på Powerball. John and Lisa Robinson i Tennessee, Maureen Smith och David Kaltschmidt i Florida och slutligen Marvin and Mae Acosta i California. Dessa personer fick turen att vinna runt $533 miljoner före skatt.
  2. Mavis L. Wanczyk from Chicopee I Massachussetts vann den näst största vinsten i vår tids historia som gick på $758.7 miljoner. Även denna gången var det en lott från Powerball. Mavis L. Wanczyk berättade i en intervju att hon kort efter att få reda på att hon hade vunnit, hade ringt upp sin chef och sa upp sig efter att ha jobbat på samma företag i 32 år.
  3. Den tredje största vinsten någonsin kommer från lotteriet Mega Millions där även tre olika lotter fick dela på supervinsten av $656 miljoner där paret Merle och Patricia Butler var ett av vinnarna. I Maryland kan man som vinnare välja att vara anonym och tre lärare som alla tre var vinnare valde att dela vinsten under namnet ”The Three Amigos”. Den tredje vinnaren valde att vara totalt anonym.
  4. Året 2013 vann Ira Curry från Georgia och Steve Tran från California $648 miljoner på Mega Millions. Steve Tran ringde till sin chef när han hade fått beskedet och förklarade att han inte trodde han skulle komma till jobbet den dagen, dagen efter eller någonsin igen.
  5. Den sista supervinsten på vår lista gick på $590.5 miljoner på Powerball lotteriet och var dittills den största jackpotten någonsin vunnen av enbart en person.
Men vilka nummer väljer man för att ha störst sannolikhet att vinna? Alla har självklart sina sätt att tänka och välja när det gäller numer, men statistik visar att utav de totala 7 lottobollarna som dras, så är 4 utav dessa med nummer som är över 31. Detta beror på att många väljer födelsedagar som nummer och en månad kan max ha 31 dagar. Detta innebär att när du väl vinner, så vinner du en högre vinst för det är färre som har spelat på samma nummer.

På Lottoland kan du vara med och spela på både Powerball och MegaMillions, och hemsidan erbjuder även de flertal svenska och europeiska lotto. På hemsidan kan du skapa dina egna listor, så att du har koll på dina rader. Kom ihåg att dragningarna sker från och med tisdag till lördag.


Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden