Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Jorden

Cykeln som växte fast i ett träd

Publicerad 31 dec 2013
En cykel i ett träd? Ja, det är precis vad man kan hitta på Vashon Island i USA. Och vi pratar inte om en cykel som någon slängt upp i ett träd, utan en cykel som sitter fastväxt i trädstammen! Men hur gick det till?
År 1954, när Don Puz var åtta år, fick han en cykel. Cykeln var gammal och inte alls cool nog för en åttaåring som han. En dag cyklade han för att leka med sina kompisar i skogen nära hemmet på Vashon Island i Washington, USA. När han skulle gå hem glömde han lättvindigt cykeln, och eftersom han avskydde den så gick han inte tillbaka för att leta efter den. Snart hade Don helt förträngt cykeln, tills det nästan 50 år senare började cirkulera historier om en cykel som satt fast i ett träd nära hans gamla lekplats. Don åkte dit för att titta, och fann till sin förvåning sin gamla cykel fastväxt ett par meter upp i en trädstam. Exakt hur cykeln fastnade i trädet är oklart, men troligtvis hade Don år 1954 lutat cykeln mot trädet, och när trädet växte omslöt det cykeln och lyfte upp den.

Det ska nämnas att det inte finns några konkreta bevis för att cykeln är just den Don Puz fick som åttaåring, förutom hans egen historia (men han verkar trovärdig).
Annons
Annons
Liknande
Senaste
Jorden
Teknik
Byggnadsverk
Människan
Sport
Jorden