Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

Världens häftigaste eSporter med betting

31 juli 2019
Under loppet av ett par år har tv- och datorspel gått från att vara något ungdomar spelade hemma på sin fritid till en helt ny sportbransch med professionella spelare, sponsorer, turneringar, och betting möjligheter.

Idag kallas det inte längre för datorspel utan eSporter och vi har samlat de fem häftigaste titlarna för den som är intresserad av betting.

De största och mest populära eSporterna


För att garantera att vår lista blev så korrekt som möjligt tog hjälp av ett gäng experter. Enligt hjärnorna bakom esportsbets.se, som har de mest omfattande betting guiderna i Sverige, är följande titlar de coolaste eSporterna just nu om du precis som vi gillar betting.

CS-GO


Counter Strike är ett av de mest ikoniska spelen som någonsin lanserats och den senaste versionen, CS-GO, tog Valve Corporations varumärke till en helt ny nivå.

Trots sin omåttliga popularitet och sin imponerande grafik är spelet i grunden ganska enkelt. Det är ett så kallar first-person shooter (FPS) spel där varje spelare styr en avatar var. Spelet går ut på att två lag tävlar mot varandra - terrorister och counter-terrorister - och beroendes på banan är målen olika. På vissa banor vinner det laget som dödar det andra laget först medan andra banor går ut på att placera eller desarmera bomber.

Konkurrensen bland de professionella CS-GO-spelarna är hög och betting kring spelet växer så att det knakar. De händer till och med att de visar CS-turneringar på SVT!

League of Legend (LOL)


LOL är ett annat legendariskt spel som lanserades 2009 och idag spelas av miljontals spelare från hela världen. Till skillnad från CS-GO är detta ett så kallat multiplayer online battle arena (MOBA) spel där varje spelare kontrollerar en “champion”.

Även detta spel spelas i lag med olika målsättningar såsom att förstöra det andra lagets byggnader, döda alla motståndare och andra spännande uppgifter.

Inte nog med det med LOL är ett av de största spelen när det kommer till streaming på YouTube och Twitch, vilket också resulterat i ett omfattande bettingsystem kring de största turneringarna.

Overwatch


Overwatch är ett nyare spel som lanserades år 2016 och som togs emot enormt bra redan från början. Spelet är ett så kallat first-person shooter och utvecklades av Blizzard som bland annat står bakom Warcraft, Starcraft och Diablo serierna.

Spelet spelas i lag där varje lag har 6 spelare som kan välja mellan 30 olika karaktärer att representera dem, också kallade “heros”. Overwatch utspelar sig i någon form av sci-fi framtidsscenario.

Trots att spelet fortfarande är relativt nytt är det omåttligt populärt inom betting och stora turneringar kan attrahera flera miljontals åskådare från hela världen.

Dota 2


Dota 2 är uppföljaren till DotA som ursprungligen skapades som en addon till Blizzards Warcraft III. Däremot var det inte Blizzard som stod bakom Dota 2 utan Valve Corporation som även utvecklat CS och legendariska Half-Life.

Dota 2 har en enormt stor eSports- scen med flera separata ligor och turneringar som anordnas över hela världen och som drar stor publik både på plats och över streamingtjänster.

PlayerUnknown’s Battleground (PUBG)


PUBG är ett av de senaste spelen att ta eSports världen med storm och sedan lanseringen i slutet på 2017 har spelet fullständigt exploderat.

Spelet är ett så kallat royale spel som inspirerats av den japanska filmen Battle Royale och lyckades för första gången på många år erbjuda helt nya sätt att spela på online.

Till skillnad från de andra spelen i listan som spelas i lag, är PUBG ett alla-mot-alla spel med upp till 100 spelare per bana. Spelare måste vara uppfinningsrika och hitta vapen och andra verktyg under spelets lopp och den som står sista kvar när tiden är över vinner.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden