Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Sport

Världens 9 sjukaste BMX-trick

Uppdaterad 21 apr 2016
Inom cykelsporten BMX tävlar man bland annat i att göra svåra och snygga trick i luften. En del trick är så häftiga att de nästan ser overkliga ut. Här är de sjukaste tricken som någonsin gjorts på BMX enligt oss!

9. 1080 - Mike Spinner

Mike Spinners största motivation är att göra trick som ingen annan har gjort, eller som ingen annan vill göra. Hans specialitet är att snurra (han har ett sjukt passande namn). Han har varit först med flera svåra trick - tailwhip 720, 360 triple tailwhip och quadruple tailwhip (med andra ord en massa snurrar med sig själv och cykeln). Kanske mest imponerande är ändå detta trick - 1080, tre snurrar. Detta trick satte han under en tävling 2007, och var än en gång först i världen.

8. Decade 360 - Mark Webb

Det här sjuka tricket gjordes först i världen av Mark Webb. Det är otroligt tekniskt och väldigt snyggt. Tricket består av att först lämna cykeln och snurra sig själv över styret, sedan återvända till sadeln och snurra ett varv med cykeln.

7. 360 No-Handed Backflip - Dave Mirra

Detta trick är det vackraste på listan, kanske för att det är inspirerat av ett av de snyggaste skidtricken - d-spin 720. Dave Mirra fick idé till tricket efter att ha tittat på freestyleskidåkarna, tränade, och visade upp det på en Dew Tour-deltävling. Här ses han några år senare göra det ännu snyggare på X-Games.
Annons
Annons

6. Double Tailwhip Flair - Jamie Bestwick

Hur ser det ut om kroppen gör en volt med halv skruv och cykeln gör en volt med två och en halv skruv? Jo, som på filmen. Gudfadern Jamie Bestwick visar var skåpet ska stå i X Games 2005 genom att göra världens första double tailwhip flair.

5. Cash Roll - Brett Banasiewicz & Daniel Dhers

Detta trick kan närmast liknas en framåtvolt med en hel skruv. Dock ser det så konstigt ut, så man vet egentligen inte riktigt vad som händer. Daniel Dhers var först med tricket, men lyckades inte landa det riktigt snyggt. Det gjorde i stället "Maddog" Brett Banasiewicz, vilket ses på filmen.

4. Double Frontflip - Anthony Napolitan

I X Games har MegaRamp blivit en av standardgrenarna i BMX. I detta gigantiska hopp finns möjligheter till långa luftfärder och, för de som vågar, stora trick. En av de som alltid satsar är Anthony Napolitan, och i X Games 2009 slog han till med ett trick ingen hade sett landas förut på BMX - double frontflip, dubbel framåtvolt.
Annons
Annons

3. Double Flair - Kevin Robinson

Kevin Robinson hade varit med ett tag när han i X Games 2006 tog steget från att vara bra till att vara bäst. Tricket han gjorde det med var en double flair, två bakåtvolter med en halv skruv i vertrampen. Han var först i världen med tricket och han vann tävlingen med det.

2. Quadruple Backflip - Jed Mildon

År 2015 tävlade Jed Mildon och James Foster om vem som skulle bli först med det hittills sjukaste tricket i BMX - en quadruple backflip. Det är alltså fyra - FYRA - bakåtvolter. Som man kan föreställa sig behövs det en helt gigantisk luftfärd för att hinna runt, vilket Jed Mildon visade när han landade tricket.

1. Triple Backflip - Jed Mildon

Jed Mildon är även etta på listan och då med ett till synes enklare trick - en triple backflip. Anledningen är att hans quadruple gjordes med stöd av hela Nitro Circus-teamet och på en lite mjukare ramp, medan det här tricket gjordes på hans egenbyggda plywoodramp. Det är hårt.

"När jag var i luften kändes det som att tiden stod still och jag kunde se varje rotation perfekt". Inget man direkt känner själv när man ser filmen, men så sade i alla fall Jed Mildon efter att ha satt världens första triple backflip på BMX. Mildon hade tränat i flera månader för tricket och satte det slutligen under en tävling i maj 2011. Eller tävling och tävling, flera av deltagarna skadade sig redan under uppvärmningen och endast en handfull vågade fortsätta på Mildons egetdesignade hopp. Efter sin trippel gjorde han även ett försök på en tailwhip double backflip, men missade i landningen.
Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Jorden
Jorden
Människan
Djur
Jorden
Rymden