Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
I samarbete med PR Consultancy

Topp fem bästa TED-talks angående integritet och säkerhet

Publicerad 9 sep 2020
Säkerhet och integritet är två otroligt viktiga ämnen i dagens samhälle. Dagens sociala medier och andra online-aktiviteter har öppnat upp för många olika säkerhetsrisker, samt att vår integritet har kommit i kläm. Som tur är finns det mycket information på nätet som kan hjälpa dig att hålla dig informerad om de senaste teknikerna.

En VPN ger ett bra grundläggande skydd, men du bör även se nedanstående videor för att få en djupare förståelse för vilka hot som existerar.

Fem TED-talks som ger dig bra information om säkerhet och integritet

1. Everyday cybercrime - and what you can do about it - av James Lyne

Det finns många oärliga människor som utsätter oss för fara online. Det kan vara allt från att spionera på oss till att utsätta oss för cyberattacker som gör att vi blir av med våra livs besparingar. James Lyne påminner oss om vilka typer av säkerhetshot vi kan förvänta oss online, samt att det inte endast är myndigheter och regeringar som kan spionera på oss.

Se det här klippet om du vill lära dig vilka risker du utsätter dig för online, samt hur du kan skydda dig mot dem!


2. The 1s and 0s behind cyber warfare - av Chris Domas

Chris Domas går i sitt engagerande och fascinerande tal igenom hur datorer pratar med varandra, samt hur vi människor ibland kan ha svårt att förstå vad som försiggår. Här får du information om vilka risker detta medför, samtidigt som du får förståelse för hur forskare inom cyberbrott jobbar. Ett måste om du är intresserad av säkerhet och integritet online!


3. Where is cybercrime really coming from? - av Caleb Barlow

Caleb Barlow ger oss information och förståelse för hur mycket som cyberbrottslingar egentligen kommer undan med varje år. Flera miljarder försvinner varje år som ett resultat av dessa cyberbrott, en trend som knappast verkar avta.

Caleb går igenom olika lösningar som kan sätta stopp för problemet, samt bidrar med konkreta exempel för vad vi kan göra. Vi måste dela med oss om information angående vem som är infekterad, samt hur dessa virus sprids.

Hans egna ord - om vi inte delar med oss om den information vi har, är vi en del av problemet.


4. Why privacy matters - av Glenn Greenwald

Why privacy matters av Glenn Greenwald är ett av de bästa talen i TEDs historia. Han går igenom varför det är så viktigt att ta integriteten på allvar, trots att vi inte har något att dölja. Vi är ständigt övervakade i denna digitala värld, något som kan ställa till med problem, samt även gör det. Det är är ett TED-talk du verkligen måste se.


5. The internet could crash. We need a plan B. - av Danny Hillis

Internet kan krascha, vi behöver en backup-plan. Det är vad Danny Hillis säger i sitt fascinerande TED-talk. Visste du att internet är väldigt sårbart på flera olika sätt och vis? Dess otroligt snabba utveckling gör att vi inte riktigt hinner med att skapa helt säkra miljöer, vilket gör att internet är en ganska utsatt miljö vad gäller cyberbrott och andra intrång.

Kan du föreställa dig vad som skulle hända med världen om internet helt plötsligt försvann? Det skulle bli kaos och förmodligen resultera i flera olika typer av katastrofer. Av den anledningen behöver vi en backup-plan ifall att internet skulle drabbas av en grov cyberattack.


Ytterligare klipp som är värda att kolla på

Your smartphone is a civil rights issue - av Christopher Soghoian

Det kommer säkert knappast som någon överraskning att våra smarta telefoner används av cyberkriminella, diverse organisationer, företag och regeringar för att spionera på oss. Christopher går igenom dessa typer av problem och vad som måste göras för att bli av med dem.

Det här problemet har enligt Christopher gått så långt att det numera kränker våra medborgerliga rättigheter.


What will a future without secrets look like? - av Alessandro Acquisti

Det är frågan, hur kommer vår framtid att se ut? Linjen mellan privat och offentligt har suddats ut under årens gång, mycket tack vare internets stora framgångar. Alessandro går in på detaljer hur det här fungerar, hur framtiden kan komma att se ut, samt vad som kan och måste göras åt det.

Ett otroligt fascinerande och tankeväckande TED-talk som kommer att göra dig både mörkrädd och fascinerad.


Slutord

Om du söker information och förståelse för de hot som existerar online, samt vill kunna skydda din integritet och säkerhet, kan TED-talks vara en otroligt hjälpsam informationskälla. En kvalitativ VPN är även ett måste om du vill förbättra din säkerhet online.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden