Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

Sveriges 5 coolaste nöjesparker

Publicerad 18 mars 2019
Sverige är bra på nöjesparker, den där typen av fantastiska fantasivärldar som förvandlar far- och morföräldrar till barn på nytt, men trots allt är det riktiga barn och unga som är den främsta målgruppen för dessa miniatyrvärldar. Så låt oss lista de allra häftigaste.

Skara Sommarland


Fartfyllda biläventyr som Indycart och radiobilar i all ära, men Bert Karlssons gamla skapelse Skara Sommarland är först och främst Skandinaviens största vattenpark! Det är vattenskidåkning, vattenrutschkanor, sagopooler och forsar. Här finns allt från fartfyllda åkäventyr till en stillsam roddtur på Karpsjön. Gillar man vatten kommer man att älska Skara Sommarland.

Och när man vill ta en paus, torka kroppen och fylla på energidepåerna finns restaurang, en matbutik och två stora grillplatser. Något för alla smaker alltså. Campingen med stugor och lägenheter ligger i direkt anslutning till nöjesparken.

Astrid Lindgrens värld

När det kommer till att skapa fantasivärldar för barn är Astrid Lindgren den största, så självklart är hennes egen värld med på topplistan. Träffa Pippi Långstrump, Emil, Ronja och bröderna Lejonhjärta. I Vimmerby, var annars?

Astrid Lindgrens värld har en egen tågstation, så dit tar ni er snabbt och enkelt. Vill ni sova över gör ni det i campingstugor nästan som hämtade ur Bullerbyn!

High Chaparral

Låt oss stanna kvar i Småland, men åka över till den vilda, västra sidan. I Kulltorp, mellan Gnosjö, Anderstorp och Värnamo, finns denna park där cowboys och indianer trängs med guldgrävare och tågrånare. Shower och stuntmän gör detta till Sveriges mest actionfyllda park.

Restaurangerna kräver nästan ett eget besök. Missa varken Mamma Daltons Pangkakshus, Restaurang Diligensen eller Kate's Palace.

Gröna Lund

På Djurgården i kungliga huvudstaden finns denna nöjesoas som knappast behöver någon djupare presentation. Här finns nästan allt. Berg-och-dalbanor, Fritt Fall, Lustiga Huset och House of Nightmares.

Utmana kompisarna på femkamp eller se någon världsartist på stora scenen. Här har såväl Bob Marley som Jimi Hendrix dragit av några riff och än idag håller sommarens artistlista hög klass.

Liseberg

Var kan vinnaren i tävlingen om Sveriges coolaste nöjespark finnas om inte på Sveriges framsida? Nordens största nöjespark levererar åkattraktioner som Balder, berg-och-dalbanan med backar upp till 70 grader, den gamla trotjänaren FlumeRide och Lisebergshjulet som kan ge vem som helst svindel.

De många smaksensationerna på den långa raden av restauranger och kaféer behöver inte ens nämnas. Vi har en vinnare!

Fast den stora vinnaren är såklart din skolklass eller idrottsförening när ni åker till er favoritnöjespark i sommar. Behöver ni pengar kan ni ta hjälp av något företag som hjälper skolor och klubbar genom försäljningssamarbeten. Ett av dem är DelikatessKungen, som hjälper er att tjäna pengar med delikatesser som salami, cheddarost, praliner och olivolja. De producerar, ni säljer och så delar ni på pengarna.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden