Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
I samarbete med MB Peco Medija

Europas 5 magiska öar

Publicerad 4 mar 2019
Europa är verkligen en kontinent som inbjuder till naturens alla magiska ting. Från norr till söder finner vi alla de olika naturmiljöer och klimat jorden kan bjuda på, och dessutom finner vi här även mängder av magiska små öar som döljer magnifika miljöer man bara inte vill missa i livet.

Här nedan tänkte vi nu presentera 5 magiska öar i Europa som vi verkligen rekommendera dig att besöka. Dessa inbjuder till magiska naturskildringar, vandringsleder utöver det vanliga, sol och bad och så mycket mer.

Isle of Skye, Skottland

Isle Of Skye, Skottland
Det skotska höglandet är för många en dröm, och ett resmål man sällan tackar nej till. Dock inbjuder den skotska ön Isle of Skye, även kallad Skye, in till en magisk miljö som tar ens fantasi till nya höjder. Ön som ligger drygt 5,5 timmar med bil från Glasgow, inbjuder till dramatiska och orörda naturskildringar, otroliga vandringsleder och mängder av intressanta platser och landmärken.

En av Skyes kanske mest besökta platser är Fairy Pool, ett vattendrag som bjuder på kristallklart vatten och fantsiska vandringsleder. Även jordskredet Quraing är en plats dit många tar sig för att beskåda en av Skottlands vackraste landskap.

Malta

Malta
I de sydligare delarna av Europa, i mitten av medelhavet, finner vi den lilla paradis ön Malta. Malta är ett självständigt land, och en av Europas minsta. Med en storlek på 3 gånger mindre än Gotland, kan man säga att landet är ett av Europas minsta ö-länder.

Malta är för många kanske mest känt som ett skatteparadis för spelbolag, där bland annat speloperatörer såsom Ninja Casino, Betsson och Mr Green har sitt säte, men det många kanske inte känner till är att Malta även är en guldgruva för historia och kultur. Ön inbjuder nämligen till otrolig kulturell upplevelse med gamla monument och byggnader. Med den gamla huvudstaden Mdina och andra historiska platser, är ön verkligen en plats för den historieintresserade.

Dock finner man på den lilla ön även mängder av annan underhållning utöver historia och kultur. Bland annat så är ön känd för att bjuda på över 300 soldagar, magnifika havsbad och, för den som gillar att vandra, helt magnifika vandringsleder. Ett hett besöksmål är även den lilla ön utanför huvudön, Domino. Hit tar man sig med båt och på plats kan man simma i kristallblått vatten och verkligen njuta av den blåa lagunen.

Madeira, Portugal


Den portugisiska ön Madeira, strax utanför Afrikas kust, är en nästintill orörd pärla med otroliga miljöer. Ön inbjuder till ett varmt klimat året om och har en fantastisk natur som skiftar mellan magisk grönska till karga klippor. Madeira är kanske främst känt för sina unika vandringsleder och för den vandringssugna kommer dessa vandringar garanterat ta än med häpnad. Självklart finns det mer än bara vandringsleder att se fram emot på Madeira. Både sol och bad finns det gott om, och även om ön inte har sina naturliga sandstränder, har man sett till att anlägga ett par av dessa för de som föredrar sand framför bad från klipporna. Även staden Funchal är en anledning att besöka Madeira. Staden som är en 1400-talsstad med vacker arkitektur. Med kullerstensgator kan man strosa runt här i timmar och utforska staden, äta gott och besöka de lokala marknaden Mercado dos Lavradores.

Färöarna

Färöarna
Som en del av det danska kungariket har vi den skandinaviska ö-gruppen Färöarna. Färöarna består utav 18 öar och inbjuder till grönskande landskap. Här finner vi runt 70 000 får, men endast 49 700 människor, och i förhållande till ö-gruppens nordliga breddgrad bjuds man på ett relativt milt väder.

I många fall kallas Färöarna för Atlantens smaragdgröna ögrupp, och anledningen är självklart på grund av plastens grönska. Likt Skotska Skye inbjuder även Färöarna till helt magnifika natur, och man kan här finna helt magiska vandringsleder. De små, mysiga städerna och byarna man kan besöka här inbjuder dessutom till något helt utöver det vanliga.

Santorini, Grekland

Santorini, Grekland
Sist på listan av våra 5 magiska öar i Europa har vi självklart Greklands Santorini. Denna mytomspunna ö föddes ur ett vulkanutbrott, och bildade därefter en boplats för människor. Idag är plasten ett mycket attraktivt resmål, främst på grund av öns helt magnifika landskap och dramatiska vyer.

Utöver sol och bad på de kilometerlånga svarta lavastränder med klappersten, finns det självklart en rad andra aktiviteter att sysselsätta sig med på Santorini. För den historieintresserade är plasten lite av ett himmelrike, och i bland annat byn Emporeío finner man välbevarad medeltid arkitektur och fästningar från 1400-talet. Dessutom finns runt ön magiska vandringsleder för den som föredrar att uppleva Santorinis stillsamma natur.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Människan
Djur
Jorden
Rymden
Djur
Djur
Byggnadsverk