Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

De 5 härligaste platserna på Österlen

Publicerad 10 okt 2019
Den som planerar sin semester kanske drömmer om paradisstränder i fjärran länder. Men faktum är att många av oss är hemmablinda och missar allt det vackra Sverige har att erbjuda. Några av de finaste platserna hittar vi på Österlen. Så ta fram kartan och planera sommarens roadtrip i Skåne. Österlen är känt för att vara en av Sveriges mest magiska platser, med underbara stränder, mysiga caféer, vacker natur och härliga vingårdar. Området sträcker sig från Kristianstad i norr till Ystad i söder, och bästa sättet att utforska det är med bil. Då kan ni följa era impulser och spontant stanna på något galleri eller en loppis på vägen. För Österlen handlar om njutning. Du kan tro att du befinner dig i en helt annat del av världen när du cruisar förbi vackra raps- och vallmofält och besöker pittoreska byar och gårdsbutiker. För den som gillar mat är detta platsen, för här handlar allt om eko och närodlat.

Nu har vi plockat fram fem pärlor du inte får missa.

Sandhammaren

Det är inte för intet som Sandhammaren kallas för Sveriges vackraste strand. Med sitt kritvita puder kan man tro att man hamnat på en Söderhavsö. Trots att stranden är häpnadsväckande vacker behöver du inte vara rädd för att trängas med en massa andra semestergäster. Sandhammaren är nämligen väldigt vidsträckt och det är inte svårt att hitta sig en privat liten utpost. Tröttnar man på strandliv kan man istället utforska härliga tallskogen precis bakom stranden, eller ta en tur till Sandhammarens fyr.

Kåseberga

Inte långt från Sandhammaren hittar du den mysiga fiskelägret Kåseberga. Här kan man bo i gulliga stugor och avnjuta nyrökt fisk. På Kåsehuvud precis ovanför hamnen tronar fornlämningen Ales Stenar upp sig. Platsen är en skeppssättning från vendeltiden och består av 59 stora stenblock. Hela sammansättningen är 67 meter lång och 19 meter bred och har formen av ett skepp.

Kiviks musteri

Missa inte ett besök i äppelriket! På Kiviks musteri handlar allt om äpplen och här kan ni boka en ciderprovning, lära er mer om frukten i Äpplets hus eller följa med på en guidad tur i området. I gårdsbutiken kan ni köpa smarriga delikatesser, såsom sylt, cider, fruktvin och must. Ett måste för äppelälskaren!

Knäbäckshusen

Detta är en pittoresk by i Simrishamns kommun. Slåss med Sandhammaren om att ha Sveriges vackraste strand och får en att tro att man hamnat på Hawaii eller Costa Rica och inte en strand i Sverige. Här kan man njuta av underbara bad och stranden är även ett tillhåll för surfare. Ett plus är den mysiga byn.

Stenshuvud nationalpark

I Stenshuvud nationalpark bjuds du på den perfekta kombinationen av lummiga lövskogar, härliga hedar och öppet hav. Det ger en nästan magisk känsla att promenera genom den underbara nationalparken, som erbjuder en stor biologisk mångfald.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden