Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

De 4 viktigaste begreppen att känna till när du ska låna

Publicerad 16 apr 2018
Det är slutet av månaden och din plånbok är lika tom som kylskåpet. Kanske kostade dina nya skor mer än förväntat? Eller har tvättmaskinen plötsligt gått sönder? Det är inte konstigt att snabblån har blivit ett av de populäraste lånen på marknaden under de senaste åren. Snabblån är ett snabbt och enkelt sätt för dig att låna en liten summa vid brådskande behov. De flesta svenskar har idag med sig mobilen överallt. Med snabblån kan du få svar inom några minuter och det anses därför vara den snabbaste och enklaste formen av konsumentlån på den svenska lånemarknaden.
Högar med mynt

1. Ränta


Det är vanligt att många tar snabblån som en sista utväg och därmed tvingas till extremt höga räntor. Hos Fair-laan.se kan du jämföra bankernas olika alternativ och hitta snabblån med låga räntor utan några dolda kostnader. Med hjälp av tjänstens lånekalkylator kan du enkelt och överskådligt få en bild av de bästa alternativen för just din situation. I vissa fall erbjuder långivare sina nya kunder ett räntefritt lån som en välkomstpresent.

2. Andra kostnader


Det kan finnas gömda kostnader i de räntefria lånen med, vilket ibland kan bli dyrare än att ta ett lån med ränta. Aviavgifter och uppläggningsavgifter är några av de fasta kostnaderna som du bör hålla ett extra öga på. Långivarna brukar dock vara tydliga och i erbjudandet ange totalkostnaden för lånet, inklusive räntor och diverse kostnader. Det gör det enklare för dig att faktiskt se vilket lån som är det billigaste.

3. Återbetalningsperiod


När det gäller snabblån är det i många fall en begränsad återbetalningstid. Lånar du räntefritt måste du betala tillbaka hela beloppet inom 14 till 30 dagar. Om du missar betalningsdatumet måste du betala räntan på hela beloppet och för hela löptiden. Normalt ligger återbetalningstiden på vanliga snabblån mellan 3-180 månader, så det är ingen panik över att betala tillbaka lånet inom ett orealistiskt tidsrum.

4. Villkor


När du ska ansöka om lånet är det viktigt att du uppfyller långivarens grundkrav. Det är lite olika beroende på vilken långivare det rör sig om, men de flesta har krav angående ålder, inkomst och anställningsform. I det flesta fallen ska du vara minst 18 år för att få ansöka om ett lån, en årsinkomst på minimum 100.000 -140.000 kr och vara anställd, antingen på heltid eller deltid. Snabblån är verkligen ett snabbt lån, du får vanligtvis in pengarna på kontot samma dag eller senast dagen efter. Det är verkligen rekommenderat att jämföra olika lån och långivare innan du bestämmer dig för ett lån. Då får du en bättre översikt om vad som passar bäst i just din situation och du slipper känna dig lurad eller tvingas till att ta ett lån vars räntekostnad blir dyrare än själva lånet.
Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden