Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

7 av världens häftigaste resmål

Publicerad 10 sep 2018
Det är många människor idag som drömmer om att resa iväg utomlands för att upptäcka världen, nya kulturer och vackra platser man kan skåda och uppleva. Vår värld har dock massor att visa oss, så det kan vara svårt att veta var man faktiskt bör åka och vad för platser som du bör besöka när du ska resa!

Att åka iväg på semester då och då är viktigt för oss människor, inte bara så att vi kommer iväg från stressen och de vardagliga livet men också för att vidga våra vyer och för att lära oss om andra kulturer. När vi reser så växer vi således som människor! Skulle du inte ha råd att betala en klumpsumma för att åka iväg på semester, så kan du alltid jämföra olika lån hos Sambla, för att se om du hittar något som passar dig och din ekonomi - så att du faktiskt kan få upptäcka världen du också. Här listar vi 7 av världens häftigaste resmål som du bara inte får missa!

Bali, Indonesien


Tänk dig att vara omringad bland höga träd, palmer och fantastiska risfält. Välkommen till Bali! Denna fantastiska lilla ö mitt ute i Asien erbjuder dig en rad med härliga äventyr, såsom surfing, bergsklättring, träffa apor eller varför inte gunga över den gröna stora djungeln? Bali har en rad olika aktiviteter till en rad olika människor, stora som små. Indonesien är dessutom väldigt billigt när man tittar på levnadskostnader och hotell, vilket betyder att det således mestadels kommer vara flygbiljetterna som kostar.

New York, Amerika

Det är inte konstigt att New York får komma med i den här listan. Här pratar vi en av världens mest utvecklade städer, med skyhöga byggnader, en drös med människor och en rad olika affärer och shoppingmöjligheter. Du kan också ta dig upp i de höga byggnader och se den fantastiska staden under dina fötter. Makalöst! Tyvärr är detta resmål en av de dyraste, då USA ligger såpass långt ifrån vårt avlånga land, men också tack vare de priser som då finns i landet.

Singapore, Malaysia


Du som är intresserad av storstäder bör också ta en titt på staden Singapore. Här snackar vi en utvecklad stad mitt i asien, som erbjuder dig härliga shoppinggator, en spännande upplevelse på Universal nöjespark eller varför inte en härlig promenad i den unika och populära Gardens of the Bay? Singapore är en av de dyraste länderna i Asien tack vare dess snabba utveckling, dock finns det fortfarande möjlighet att hitta prisvärda val om du bara försöker.

Tokyo, Japan

Att Japan har en helt unik kultur är det ingen nyhet om, men att faktiskt få se den här kulturen från dina egna två ögon är verkligen en unik och speciell upplevelse. Här snackar vi shopping i massor, blandat med spännande och unika maträtter och andra saker som du inte kan vända blicken ifrån. I Tokyo finns det alltid något spännande att titta på! Precis som med New York så är Tokyo också ett relativt dyrt land, så se till att planera kostnaderna innan du bestämmer dig för att åka hit.

Costa Rica, Centralamerika


Vem behöver storstäder, när vi har Costa Rica? Här pratar vi verkligen djungel, bland härliga och exotiska fåglar, djur, reptiler och andra spännande djur. Du möts också av kritvita stränder och många andra härliga upplevelser. Luta dig tillbaka och släpp allt som har med stress att göra, för nu är det dags att besöka Costa Rica! När du åker till Costa Rica så kommer du mestadels behöva lägga pengar på flygbiljetten, än t.ex levnadskostnader och hotell.

Blue Lagoon, Island


En av världens mest populära resmål är också Blue Lagoon på Island, som ger dig en speciell upplevelse som du aldrig kommer glömma. Här finns det en rad olika hetvattenkällor som du kan bada, samtidigt som du känner det kyliga vädret ovanför vattenytan. Det är dessutom helt otroligt vackert! Levnadskostnaderna är relativt billiga här, tänk dig ungefär likadana priser som i Sverige.

Himalayas, Sydasien

Bergstopparna av Himalayas kan ses från en rad olika länder och städer i Asien, men de häftigaste ställena att se dessa magnifika och fantastiska berg lär vara i Indien eller i Nepal. Åk tillbaka i tiden och besök gamla och bortglömda städer mitt i skogarna uppe i bergen och känn den härliga energin som finns här. Här kan du meditera, öva yoga eller ta dig iväg på en dagar lång trekk i skogen! Både Indien och Nepal är väldigt fattiga länder, vilket också betyder att du kommer kunna leva väldigt bra här med en låg summa pengar. Det är således flygbiljetterna som kommer vara dyrast på resan.

Sammanfattning


Givetvis är de nämnda ställena i den här listan endast bara några få, jämfört med hur många fantastiska och häftiga resmål som finns där ute. Känner du dig äventyrlig? Varför inte ta en paus från ditt vardagliga liv och åka ut på lite äventyr? Reser du runt i världen så kommer detta absolut få dig att växa som människa, sedan är det alltid skönt att faktiskt få ta semester titt som tätt, så att du kan njuta av att leva också.

Annons
Annons
Liknande
Senaste
Jorden
Teknik
Byggnadsverk
Människan
Sport
Jorden