Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

6 coola saker du kan göra med mobilen

Publicerad 27 aug 2019
Nästan alla har idag en mobiltelefon. Vi bär alltid med oss den – och är du som de flesta av oss så är det näst intill otänkbart att lämna telefonen hemma när du går ut. Och du har säkert koll på att du kan läsa tidningen, göra bankärenden, deklarera och mycket annat från din smartphone.

Men det finns en hel del saker du kanske inte visste att du kunde göra med din smartphone. Som att mäta din puls, göra diagnoser på bilen, använda den som vattenpass och mycket annat. Här är några exempel.

Ta kontrollen över ditt mobilanvändande

Mobilanvändande
Utan att du ens tänker på det har du plockat fram telefonen och sitter och scrollar i flödet på sociala medier eller startar ett spel. Det har blivit en vana för många av oss att ständigt kolla mailen eller se om kompisen postat något på Facebook.

Tillbringar du för mycket tid med näsan över skärmen? Det finns, lustigt nog, appar för det också. Appar som konstruerats för att hjälpa dig att skära ner på tiden du ägnar åt mobilen. Break Free (iOS och Android) håller koll på hur ofta du låser upp skärmen och hur många minuter du har den igång. I en annan, Forest (iOS och Android) planterar du ett träd. Trädet växer och mår bra, men om du använder telefonen för ofta ruttnar det bort och dör.

Mät alkoholhalten i blodet

Fest
Ute på krogen igår? Med hjälp av t.ex. BACtrack alkomätare kan du försäkra dig om att du kör lagligt dagen efter. BACtrack är en liten apparat som du ansluter till telefonen, och som snabbt låter dig veta om du ska ta bilen – eller ringa efter en taxi.

Boka din sistaminuten-resa

Resa
Idag är det enklare än någonsin att hitta den där drömsemestern. Ving, Apollo, TUI och alla de andra har appar, och det finns många webbplatser där du enkelt kan hitta billiga resor över hela världen.

Låna pengar

Plånbok med pengar
Det kan hända oss alla. Kylskåpet väljer att pensionera sig eller du får plötsligt möjlighet att köpa något du velat ha länge, till ett attraktivt pris. Tyvärr är det lite för långt kvar tills nästa löning. Men du behöver inte ens lämna affären för att skaffa dig lite extra pengar. Med mobilen kan du enkelt jämföra olika lån på nätet, ansöka och få pengarna utbetalda medan du väntar. Hos Hitta SMS-lån - en av de jämförelsesajter som är bäst på SMS-lån - hittar du närmare 80 olika långivare.

Starta bilen

Trafikerad väg
Med en knapptryckning kan du låsa upp eller låsa bilen och till och med starta den, utan att ens sitta i bilen. En app som gör detta åt dig är Viper SmartStart. Och när du väl är ute på vägarna och behöver vägbeskrivning, finns det appar som visar en GPS på en genomskinlig skärm ovanpå instrumentbrädan. På så sätt kan du hålla ögonen på vägen istället för att ständigt titta ner på telefonen.

Ha koll på ditt kaloriintag

Mäta kaloriintag med ett skjutmått.
Alla vet hur viktigt det är att få i oss ”lagom” med kalorier och tillräckligt med protein och vitaminer varje dag. Men hur lätt är det egentligen att veta vilka mängder vi tar in? Med appar som Fat Secret är det superlätt – du noterar bara vilken mat du äter och hur mycket, så räknar appen ut det åt dig automatiskt.

Detta är bara några exempel på appar du kanske inte visste fanns. Leta runt lite i App Store eller Google Play, så hittar du massor med kul program att leka med.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden