Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

6 bästa kreditkorten med högst bonus

Publicerad 17 okt 2022
Genom att välja debet- eller kreditkort med bäst bonus går det att tjäna 1 000–6 000 kr per år. Ett bonuskort är således mycket fördelaktigt att använda sig utav för att tjäna extra på dina vardagsköp och därmed få ut mer av vardagen. Många kreditkort med bonus ger poäng på alla köp och du kan därigenom tjäna bonus när du handlar mjölk, köper bussbiljetter, går på bio och i vissa fall även när du betalar räkningar. Nedan listas de sex bästa korten utifrån bonusnivå.

1. Rocker Plus – Högst bonus


Rocker Plus är det kort i Sverige som ger högst bonus. Visserligen ges lika hög bonus på Rocker Premium men det kortet är dyrare. Med Rocker går det att få 5 % på samtliga inköp, dock är bonusen begränsad till 500 kr per månad. Bonusen betalas ut i början av varje månad genom insättning till det konto som Rockerkortet är kopplat till. Rocker Plus ger i grunden enbart 0,25 % och för att nå upp till maximal nivå (5 %) krävs att du värvar 10 andra till att börja använda kortet. Om du inte förväntar dig värva andra är detta inte ett bra bonuskort. Det kostar 348 kr per år.

Exempel: Handla för 10 000 kr en månad och få 500 kr insatt på ditt Rockerkonto.

2. Refunder Pay – Högst bonus utan övre gräns


Refunder Pay ger 1 % i bonus på alla inköp som sker med kortet. Bonusen ges i form av pengar som sätts in på ditt Refunderkonto och därifrån kan du föra över pengarna till ditt egna bank- eller PayPalkonto. Om du värvar en vän får du och vännen dessutom 200 kr var. Det finns inte någon begränsning över hur mycket bonus som kan tjänas per månad eller år med Refunder Pay. Kortet kostar 395 kr per år men är gratis första året.

Exempel: Handla för 10 000 kr en månad och få 100 kr i bonus. Pengar som du kan ta ut och använda som du vill.

3. Everyday Card – Hög bonus utan övre gräns


Everyday Card erbjuder 1 % på alla inköp av drivmedel och livsmedel. Även övriga inköp ger 1 % förutsatt att inköp har skett på minst 20 000 kr, med kortet, under en bonusperiod (6 månader). I annat fall ges enbart 0,5 %. Du kan få din bonus utbetald två gånger per år. Dock krävs det att du har använt kortet vid minst 5st inköp per halvår. Everyday Card kostar 195 kr per år men är gratis första året.

Exempel: Handla för 10 000 kr per månad och få 100 kr i bonus/månad. Den betalas ut till kortet två gånger per år.

4. Gekås-kortet – Högst bonus utan årsavgift


Med Gekås kreditkort får du 1 poäng per krona oavsett vad eller vart du handlar med kortet. När du når 10 000 poäng får du en värdecheck på 100 kr. Checken kan användas på varuhuset Gekås Ullared. Därmed kan du endast nyttja dina bonuspoäng på Ullared och eftersom Ullared inte har en ehandel krävs det att du åker till varuhuset för att kunna nyttja värdechecken. Gekås kortet är gratis och har ingen övre gräns för hur mycket bonus som kan tjänas in.

Exempel: Handla för 10 000 kr en månad och få 100 kr i bonus, använd checken nästa gång du åker till Ullared.

5. Komplett Mastercard – Högst bonus utan årsavgift


Komplett Mastercard ger 4 % i bonus vid köp från Komplett.se, 1 % på inköp som är över 20 000 kr och 0,5 % på resterande inköp. Om du inte främst handlar på Kompletts hemsida, kommer majoriteten av dina inköp generera 0,5 % i bonus. Som mest går det att få 500 kr per månad samt 2 000 kr på 12 månader. Komplett Mastercard har ingen årsavgift och är således gratis att äga.

Exempel: Handla för 10 000 kr en månad och få 50 kr i bonus som sedan används för att delbetala kreditkortsfakturan.

6. Bank Norwegian – Bäst på flygbonus


Bank norwegian ger 0,5 % i bonus på alla vardagsköp som du gör med kortet. På LowFare-biljetter hos Norwegian ges 4 % i bonus och på Flex-biljetter får du 10 % i bonus. Poängen som du samlar in kan enbart användas hos Norwegian för att boka flygbiljetter eller för att betala andra resrelaterade produkter såsom extra bagage och platsreservation. Bank Norwegian kan vara det bästa bonuskortet för dig som ofta reser och vill ta del av billigare flygbiljetter.

Exempel: Köp LowFarebiljetter för 10 000 kr och få 400 kr i cashpoints. Dessa kan sedan användas för att delbetala kommande flygbiljetter.

Övriga bonuskort


Det finns ett flertal kreditkort som är gratis och som samtligt ger bonus på samtliga inköp. Vanligtvis brukar bonusen vara ca 0 % för gratiskorten. Genom att använda ett gratis kreditkort med bonus kan du enkelt tjäna ihop bonuspoäng utan extra kostnad och ta del av allt från produkter till återbäring och billigare resor.

Tänk på att


Spel, kontantuttag, överföring ger ej bonus

Det vanligaste är att spel (odds, casino m.m), kontantuttag samt överföring från kortet till ett bankkonto inte är bonusgrundade transaktioner.


Årsavgiften

Ska ett kreditkort tecknas primärt för att få bonusen? Kontrollera i så fall noga årsavgiften, vilken även nämns i texten ovan om de olika bonuskorten. En del kort som har årsavgift har gratis avgift första året.


Hur betalas bonusen ut?

Som visas ovan finns det flera kreditkort som ger 1% i bonus men det skiljer sig kring hur utbetalning sker. Det finns exempelvis ett par kort som, likt Gekåskortet, ger hög bonus men där den är begränsad till att användas hos ett enda företag.

Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden