Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

Världens största spindlar

Publicerad 1 mar 2023
Spindlar är fascinerande djur och världen har många olika arter. Några av dem är riktigt stora! De största spindlarna hittar vi i Sydamerika, särskilt i regnskogarna. Den största arten som finns är Goliath Birdeater, som kan bli upp till 30 centimeter lång och väga nästan ett halv kilo. Det är faktiskt den största spindeln i världen! Andra arter som också är riktigt imponerande inkluderar Huntsman Spider och Giant Wood Spider. Att se dessa enorma spindlar kan vara både skrämmande och fascinerande på samma gång!

Fascinerande fakta om världens största spindlar


Det finns många fascinerande fakta om världens största spindlar. Den största kända arten är Goliath Birdeater, som kan bli upp till 30 cm lång och har en spindelkropp som väger upp till 170 g. Denna art lever i Sydamerika och äter insekter, ormar och småfåglar. Det är inte bara dess storlek som gör den unik, utan den har också ett par enorma huggtänder som används för att skrämma bort fiender. Spindeln har även ett giftig saliv som används för att döda sina byten innan de äts. Trots sin skrämmande utseende är Goliath Birdeater inte aggressiv mot människor, men det rekommenderas att man undviker att ta på dem eftersom deras huggtänder kan vara mycket starka.

Spindlar i Sverige, vad har vi för arter som kryper in i våra hus?


Det finns många olika arter av spindlar som kan krypa in i våra hus i Sverige. De vanligaste är husspindel, trädspindel och fält- eller grässpindel. Husspindeln är den mest allmänt förekommande och den har en gulaktig kropp med svarta fläckar. Den är ofta att hitta under möbler eller bakom gardiner. Trädspindeln har en ljus brun till rödbrun kropp och kan ibland ses på väggarna eller taket. Fält- eller grässpindeln har en ljusgrön till brungul kropp och kan ofta ses utomhus, men de kan ibland ta sig in i huset genom små springor eller luckor. Alla dessa arter av spindlar är helt ofarliga för människor, men det är bra att veta vilka som finns i närområdet så man vet hur man ska reagera om man ser dem. Men om man ändå tycker det är obehagligt så kan det vara bra att renovera huset och vid behov kan det vara bra att ta ett lån med betalningsanmärkningar för att ha råd med renoveringen.

Vad brukar spindlarna äta, skiljer det sig från de hemma i Sverige?


Spindlar som finns i Sverige äter vanligtvis insekter, såsom myror, flugor och andra småkryp. De fångar ofta sina byten med hjälp av ett nät som de spinner från silkesfibrer. När de har fångat ett byte, suger de ut alla vätskor ur den innan de äter den. Spindlar kan också äta pollen och nektar från blommor, liksom saft från frukt. I vissa fall kan spindlar även jaga större djur som ormar eller grodor. Det finns många olika arter av spindlar i Sverige, men det vanligaste är husspindeln som lever på att föda sig med insekter.

Världen har många fasansfulla skapelser, och spindlar är inget undantag. Det finns stora arter som kan växa upp till en imponerande storlek. Vad vet du om världens största spindlar? De största spindlarna är av arten Goliath Birdeater, som lever i Sydamerika. Dessa spindlar kan växa upp till en längd på 30 cm och ett vikt på 170 g. Deras huggormliknande tänder är mycket skrämmande. Faktum är att de inte bara äter fåglar, utan de kan vara så aggressiva att de kan attackerar människor!Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden