Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

Världens häftigaste vägar med motorcykel

Publicerad 1 apr 2022
Det är en annorlunda känsla med att upptäcka en ny plats när man sitter på en motorcykel, jämfört med en bil. Vilken typ av väg kan såklart bero på vilken typ av motorcykel man har, men i följande lista följer olika alternativ. Ju roligare vägar, desto längre tid vill man köra. Därmed kan det vara passande att ha tillgång till kontokredit under resan ifall reskassan inte längre räcker till.

Pan American Highway, South Peru


De som har kört denna sträcka anser att den är en av de vackraste vägar man kan köra på, då den sträcker sig längs kusten i Peru. Majestätiska vyer av vacker strand, klippor av olika slag och bland världens största sanddyner. Om man inkluderar en del av sträckan under gryning eller skymning, så är det väl värt med en bensträckare där man även passar på att fotografera vyer.

En stor bonus är att under denna sträcka finns det gott om bensinstationer, olika platser för att äta något och hotell om man önskar övernattning under sträckan. I så fall har man ju även god chans för att njuta av både en vacker gryning och vacker skymning.

Kairo to Khartoum, Egyptien - Sudan


Om du vill bege dig på en längre tur, så har du här en sträcka som kommer vara minst en vecka, med hänsyn till olika underlag av vägarna och det kan behövas en del stopp på vägen. Det kommer bli en minnesvärd resa i annorlunda miljö, med flertalet möjligheter till att njuta av färsk frukt och andra energirika njutelser. Folket är även kända för att vara väldigt tillmötesgående.

Kryssa runt i Skottland


Många skandinaver älskar att resa till Skottland för att upptäcka landet på två hjul. Det är många vackra gröna vyer och roliga slingriga vägar och backar. Dessutom är det ett land med många trevliga människor och det är gott om platser där det serveras både mat och god dryck.

Olika typer av övernattningsställen kan man också finna lite överallt. Ännu roligare kan det såklart bli med trevligt sällskap och spendera några veckor tillsammans i Skottland. De som gillar att testa olika sorters öl och whisky bör planera in flera olika besök med övernattning.

Njut av kustvägar i Mexico


Den stora fördelen med att satsa på en mc-semester i Mexico är att man får enkel tillgång till deras smakrika inhemska mat, samtidigt som man kan njuta av vacker utsikt längs kusten. Ju längre söderut du tar dig, desto mer varierat underlag kan du få erfara. Tänk bara på att du och din mc är tillräckligt utrustad för att köra i sand eller annat underlag, som kan leda till att däcken sjunker ner.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden