Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

Världens häftigaste bilar

Publicerad 10 jan 2020
Alla bilintresserade kikar hela tiden efter allt det nya och häftiga som kommer ut på marknaden. Här handlar det om snabba åk som har en modern design, och ger minimalt luftmotstånd för ökad stabilitet på vägbanan. Något som naturligtvis är supertrendigt är Koenigsegg, som har sitt huvudsäte i svenska Ängelholm. Just nu är det Koenigsegg Jesko som är det senaste tillskottet i bilparken. I det fallet handlar det om en superbil med en 5 liters V8 motor. Kanske är det så att Koenigsegg är det häftigaste som finns på den internationella bilmarknaden, men det finns också andra alternativ för den som har ekonomi för dessa bilar.

Bugatti Chiron - Världens snabbaste bil

Tidigare var det Koenigsegg Agera som var världens snabbaste bil i serieproduktion, men de har numera petats ned. Idag är det Bugatti Chiron som med hastighetsrekordet 490,5 km/tim som tagit förstaplatsen. Efter detta finns det massor med andra superhäftiga och snabba sportbilar. Idag är det också mycket snack om elbilar, där utvecklingen går mycket fort. Faktum är att det också här skapas mycket trendiga och häftiga bilar med design från de populära och snabba sportbilarna. Dock kommer elbilar inte att gå lika snabbt, men du kommer inte att kunna köra närmare 500 km/tim på de svenska vägarna i alla fall.

Tesla - En skapare av häftiga elbilar

De som gillar häftiga bilar men samtidigt vill tänka på miljön, kan välja en elbil. Den som tillverkar de häftigaste och några av de bästa elbilarna är Tesla. Detta är dock ganska dyra bilar som de flesta inte har möjlighet att köpa kontant. Som vanligt är det viktigaste att tänka på vid ett billån är att jämföra olika långivare och få en så låg ränta på billån som möjligt. Tesla har en ny och häftig modell som heter Model 3, där du själv kan vara med och designa din egen bil. Mycket häftigare än så kan det inte bli, och du köper dessutom en Model 3 till bråkdelen av vad en Koenigsegg kostar.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden