Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

Världens fyra mest extravaganta soffor

Publicerad 6 dec 2022
De flesta som köper en ny soffa är ute efter någonting bekvämt med en design som passar in i rummets övriga inredning och stil. Många väljer till exempel soffor från butiker som VidaXL där de flesta populära stilarna finns. Men så finns det en del som måste ha det allra mest extraordinära, överdådiga och gigantiska. En soffa som kanske inte alltid är den mest bekväma att sitta på, utan som mest finns till för att vara ett blickfång.

Här presenterar vi fyra av världens mest extravaganta soffor.

4. Lockheed Lounge


Världens dyraste soffa Lockheed Lounge skapades av den australiska designern Marc Newson. Det är en nätt liten schäslong, tillverkad av aluminium och fiberglas som har böjts till en organisk, kurvad form som följer kroppen. Aluminiumets färg och textur har behållits. Soffan är namngiven efter den amerikanska flygplanstillverkaren Lockheed och var med i Madonnas musikvideo för singeln Rain. Det fanns bara ett exemplar av Lockheed Lounge och den såldes på en auktion år 2015 för 3,7 miljoner dollar.

3. Storbritanniens drömsoffa


En soffa går aldrig att byta ut helt mot en säng och sängramar av god kvalitet. Men i Storbritannien har företaget Sofology gjort en stor undersökning för att ta fram en ultimata soffan och många uppgav att det var viktigt att soffan även kunde fungera som en säng. Prototypen som designades efter undersökningen hade även en inbyggd popcornmaskin och kyl, uppvärmda säten, fotmassage och en knapp som kan ändra färgen på soffan. Den här soffan kommer aldrig att bli en verklighet, utan fortsätter vara en ouppnåelig dröm.

2. Världens längsta soffa


I Guinness rekordbok finns världens längsta soffa listad. Den är hela 1 006,61 meter och tillverkades av Mnogo Mebeli i Saratov, Ryssland den 25 juli 2014. Syftet med att tillverka soffan var helt enkelt att komma med i Guinness rekordbok. Soffan är skapad av moduler, har en knallröd färg och ser ut att vara tillverkad av konstläder. Tidigare höll en dansk soffa världsrekordet, Diva som designades av Anders Nørgaard för BoConcept. Soffan var också röd och 51,4 meter lång. Den hade 54 sittplatser.

1. Peugeot onyxsoffa


När Peugeot lanserade sin supersportbil Onyx som var tillverkad av kolfiber skapade de även en matchande soffa. Med hjälp av designern Pierre Gimbeurges tog de fram soffan av lackerat, svart kolfiber och vulkanisk lavasten. Resultatet är en soffa som mest ser ut att höra hemma hos Batman. Tanken är att kombinera de hyperteknologiska materialen kolfiber, glasfiber och aluminium med råa och naturliga material som sten och trä. Soffan som presenterades för första gången på designveckan i Milano 2014 var tre meter lång. Den kan även skräddarsys för att matcha köparens hem. Prislappen? 135 000 euros.Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden