Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

Världens bästa citat om investeringar

Publicerad 26 apr 2020
Investeringar kan se ut på olika sätt, men målet är alltid detsamma - att ens pengar ska växa. För att bli bra på investering måste man studera och många vänder sig till sidor som Finanso för att lära sig börsen från grunden. Ett annat tips är att läsa citat från lyckade investerare som har viktiga kunskaper att dela med sig av. Här listar vi citat från världens tre bästa investerare.

Warren Buffett


Många anser att Warren Edward Buffett är den bästa investeraren någonsin - och det är något som bekräftas av hans enorma 80,6 miljarder dollar förmögenhet. Warren köpte sin första aktie vid elva års ålder och utvecklade senare metoden värdeinvestering. Förutom att vara en lysande investerare är Buffet även en riktig citatmaskin. Här är några av hans bästa citat:

“Alla kan bli rika på aktier – bara man inte har bråttom.”

“Det tar 20 år att bygga upp ett rykte och fem minuter att förstöra det. Om du tänker på det, kommer du att göra saker annorlunda.”

“Det är långt mycket bättre att köpa ett fantastiskt företag för ett schysst pris än ett schysst företag för ett fantastiskt pris.”

“För länge sedan, lärde Ben Graham mig att ’Pris är vad du betalar, värde är vad du får.’ Oavsett om vi pratar om strumpor eller aktier (socks or stocks), gillar jag att köpa kvalitetsvaror till reapris.”

Peter Lynch


Peter Lynch förvaltade Magellan Fund mellan 1977 till 1990 och lyckades få det till att bli världens största fond. Under Lynch förvaltning nådde dessutom fonden en värdeökning med ett årligt snitt på 30 %. Investeraren har sagt följande bevingade ord om hur man ska tänka för att lyckas:

“Om du är redo att investera i ett företag måste du kunna förklara varför med ett så pass enkelt språk att en femteklassare förstår snabbt nog innan han hinner tröttna.”

“Mycket mer pengar har förlorats av investerare som försöker tajma marknaden än vad som har förlorats i de faktiska nedgångarna.”

“Ingen kan förutsäga framtida räntor, konjunkturen eller aktiemarknaden. Skit i vad analytikerna säger och koncentrera dig på vad som händer i de företag du äger.”

“All matematik du behöver på aktiemarknaden lär du dig i fjärde klass.”

Benjamin Graham


Han har kallats för värdeinvesteringens fader och prisades av Warren Buffett som kallade Benjamin Grahams bok “The Intelligent Investor” för den “överlägset bästa boken om investering som någonsin har skrivits”. Här är några av Grahams insikter:

“Den intelligente investeraren är en realist som säljer till optimister och köper av pessimister.”

“En historisk trend är ett faktum, men en framtida trend är bara ett antagande.”

“Köp billigt, sälj dyrt!”

“Investera bara i bolag du känner dig trygg med att äga, även om du inte skulle ha möjlighet att ta reda på den dagliga kursen.”Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden