Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
I samarbete med GlobusBet

Varför du alltid ska betta på en underdog på Bet365

Publicerad 18 mar 2022
I dag så är det lätt att betta på nätet. Det finns mängder av olika spelbolag att välja bland. Bet 365 hör till de populäraste. Fast frågan är vad man ska spela på? Många experter menar att hemligheten är att alltid spela på en underdog. Vi förklarar varför.

Favoriten eller matchens underdog?


Ja, det är verkligen frågan. Och när det gäller sportbetting så är det såklart viktigt att ha koll på oddsen. Spelets underdog är alltså den som anses ha lägst chans att vinna. Om Sverige till exempel anses ha låga chanser att vinna mot Finland i kommande ishockeymatch så kan Sverige ge en högre utbetalning - om Tre kronor vinner vill säga.

Därför är det många som använder sig av den här strategin när de bettar. Så låt oss fortsätta med att titta närmare på detta fenomen. För som du redan har förstått så är det här en spännande aktör när vi snackar betting.

Underdogs i flera olika former


Enkelt förklarat så är alltså en underdog den som anses ha lägst chanser att vinna. Det kan till exempel gälla ett lag som i exemplet ovan. Men det kan självfallet även vara en person. Om Nadal anses här lägre chanser att vinna US Open än Federer, ja då är Nadal helt enkelt spelets underdog.

Detta kan du se direkt om du tittar på oddset eftersom en underdog anses ha lägre chanser att vinna så har den också mer attraktivt odds. Det betyder alltså att du kan få en större utbetalning om du väljer att spela på en underdog och satsningen går hem.

När Danmark vann fotbolls-EM 1992 så var det mer eller mindre en chock. Ingen hade räknat med att det rödvita laget skulle vinna. En klassisk underdog med andra ord. Faktum är det danska laget inte ens skulle vara med i mästerskapet. Men eftersom Jugoslavien uteslöts från tävlingen fick Danmark plötsligt vara med. Spelare som hade bettat på en dansk seger kunde plocka hem en rejäl vinst.

Fördelar med att spela på en underdog


  • Du har chansen att få större utbetalningar.
  • Det är lättare att hitta riktigt bra odds.
  • Garanterat mer spännande!

Nackdelar med att spela på en underdog


  • Självfallet är det alltid en risk att spela och om din underdog förlorar så kommer du förlora din satsning.
  • För att spela på en underdog krävs lite större kunskap om spelen. Det är därmed inte alltid en optimal satsning för nybörjaren.

Högre utbetalning


Att spela på en underdog betyder alltså att man får bättre odds på Bet365. Om du har bettat på en underdog och har vunnit så betyder det att du vinner mer pengar än vad som hade varit fallet om du hade spelat på favoriten.

Och ju större skillnaden är mellan favoriten och spelets underdog desto större summa har man chans att vinna.

Här vill vi också höja ett varningens finger. Självfallet så tar man alltid en risk när man bettar. Försök att läsa in det på det aktuella spelet för att hittar dom där guldkornen som oväntat kan ge en vinst.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Rymden
Byggnadsverk
Sport
Sport
Sport
Teknik