Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

Häftiga presenttips för alla

Publicerad 13 maj 2021
Ibland när man blir bjuden på födelsedagsfest, eller när en familjemedlem eller vän fyller år, vet man precis vad man ska köpa i present. Men för det mesta brukar det vara svårt med bra idéer. Ännu svårare kan det vara om man ska ge bort något till flera än en, till exempel ett par som gifter sig.
Läs mer om upplevelser som man kan överraska sina nära och kära med.

Oavsett vem det är du ska bjuda på en riktigt häftig upplevelse så finns det något för alla! Adrenalinsökaren, gourmanden, livsnjutaren och för den som vill uppleva något nytt. Det finns flera alternativ för de alla! Här följer våra 10 bästa tips!

1. Höghöjdsbana


Sörsjöns äventyrspark strax norr om Norrköping har en höghöjdsbana som sticker ut inte bara i Sverige utan i norra Europa med alla sina utmaningar. Bland annat med en 375 m lång linbana över sjön och möjlighet att cykla på en lina 20 m upp i luften.

2. Världens snabbaste bil


Om man ber någon att nämna en bil - en riktigt lyxig sportbil med anor - är det många som kommer nämna Porsche 911. Tänk att få köra en trimmad variant och att få känna på kraften, vägegenskaperna och farten med en egen instruktör på en bana.

3. Spaka ett flygplan


Det är många barns dröm att få spaka ett plan själv, och många har kvar sina drömmar i vuxen ålder. Ge bort en upplevelse där man själv får spaka ett plan och uppleva världen från cockpit!

4. Koka sås


Att en god sås kan rädda det mesta som bjuds är ingen hemlighet. Nu kan du se till att din vän blir den som får stå för såslagandet på alla framtida middagar - med hjälp av en webbkurs. Kursen hålls av Tommy Myllymäki som vunnit Kockarnas kamp och flera internationella tävlingar.

5. Mat under bar himmel


Allt smakar bättre ute i naturen säger man ju. Med en kurs i matlagning under bar himmel får man lära sig att laga riktigt god mat på ett triangiakök.

6. Barberaren gör dig slät


Har din vän ett skägg som denne är stolt över? Kanske är ett besök hos en äkta barberare och en riktigt rakningsritual det som kommer vara årets upplevelse för honom. Rakningen görs i flera steg av en äkta barberare och resultatet är en riktigt slätrakning.

7. Bastuflotte


Tänk att samla närmaste vännerna och ge sig ut på en alldeles egen flytande bastu. Bara att öppna dörren och svalka sig i vattnet och snabbt krypa tillbaka in i värmen. Med en egen bastuflotte kan du njuta av värmen, svalkan, naturen och vännerna på bästa sätt.

8. Smyckeskurs


Hur imponerad blir man inte av någon som har smycken som de har gjort själva? Eller tänk att få ett smycke av en vän som denne gjort själv? Att ge bort en smyckeskurs kan ge bra återbetalning i framtiden!

9. Room escape


För den som är klurig och som älskar gåtor är Room Escape ett toppentips. Tar du dig ut i tid?

10. Gör eget snus


Det kanske börjar som en kul present men utvecklas till en riktigt bra affärsidé som blir starten på ett nytt liv!Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden