Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
I samarbete med Odds.se

EM Guide: häftigaste arenor och tittartips

Publicerad 20 nov 2019
Sverige är redan kvalificerat för EM slutspelet 2020 efter den imponerande segern mot Rumänien. Det blir totalt 24 länder indelade i 6 olika grupper som kommer kämpa om EM guldet nästa år. Det unika med EM mästerskapet 2020 är att det kommer att spelas på 13 arenor runt om i Europa. Aldrig tidigare har EM varit så pass europeiskt och gränslöst som denna gång. Den 30 november avgörs det vilka som blir Sveriges gruppmotståndare. Nedan så kikar vi närmare på några av de häftigaste spelstädernas arenor och tittartips.

Amsterdam, Holland – Johan Cruif Arena, 54 000 platser


Holland eller Nederländerna. Kärt barn har flera namn och Amsterdam är en klassisk stad högklassig fotbollsunderhållning. Johan Cruiff arenan är den största arenan i den holländska huvudstaden. Arenans namn är en hyllning till den holländske storspelaren Johan Cruiff, som brukar räknas till bland de bästa spelarna genom tiderna. Grupp C matcher och en åttondelsfinal kommer avgöras här.

Köpenhamn, Danmark – Parken, 38 000 platser


Vårt gemytliga grannland Danmark blir extra hett sommaren 2020. Nationalarenan Parken i Köpenhamn står som värd för Grupp B matcher och en åttondelsfinal. Flera minnesvärda matcher mellan Sverige och Danmark har utspelats på denna härliga arena. Med Nordicbet betting i mobilen kan du satsa och vinna pengar medan du följer matcherna live. Just nu erbjuds nya spelare en sportbonus på 100 % upp till 1000 kronor. Hos Nordicbet kan du betta på matcher inom alla de stora internationella sportligorna.

Sankt Petersburg, Ryssland – Krestovskij, 61 000 platsern


Ryssland är mer känd för ishockey men har blivit allt vassare i fotboll under senare år. Krestovskij stadion i Sankt Petersburg öppnade 2017 och användes flitigt under VM 2018. Lagen i Grupp B kommer spela här liksom en av kvartsfinalerna.

Rom, Italien - Olympiastadion, 68 000 platser


Stadio Olimpico som den heter på italienska, är den största sportarenan i den italienska huvudstaden Rom. Den är hemmaarena för de lokala fotbollsklubbarna Lazio och Roma. Matcherna i Grupp A och en kvartsfinal hålls i detta klassiska italienska sport Mecka. Delar av de Olympiska Spelen 1960 och VM finalen 1990 utkämpades här.

München, Tyskland - Allianz Arena, 70 000 platser


Denna mäktiga fotbollskatedral är hemmaarena för den tyska storklubben Bayern München. Matcherna i Grupp F och en kvartsfinal kommer att avgöras här. Allianz är känd för sin exteriör som byter färg och är en femstjärnig fotbollsarena enligt UEFA.

London, England – Wembley Stadium, 90 000 platser


Wembley i storstaden London är Europas näst största stadium och ligger på samma plats som den ursprungliga arenan med samma namn. På denna klassiska fotbollsslagmark vann England VM Guld 1966 efter seger mot Västtyskland 4-2. Båda semifinalerna och finalen kommer att spelas på Wembley under EM 2020.

Följ EM 2020


Fotbollsfans kommer kunna följa EM 2020 direkt i svensk TV. SVT och TV4 gruppen (inkluderar TV4 och CMore) kommer dela på mästerskapet. I skrivande stund är det ännu inte klart vilken kanal som kommer sända vilka matcher.

Upplev EM live – biljetter


TV i all ära men fotboll upplevs alltid bäst live. Man kan ansöka om biljetter på Uefas hemsida. Den är stängd för tillfället men öppnar igen när EM kvalet är slut i december 2019. Uefa lottar ut vilka personer som kan köpa biljetter. Totalt så kan man köpa högst fyra biljetter per person.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Rymden
Byggnadsverk
Sport
Sport
Sport
Teknik