Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

De bästa tipsen för betting och odds

Publicerad 2 nov 2022
Intresset för odds och betting är något som ökat markant. Många är intresserade av sport och extra spänning blir det med betting. Följ ditt favoritlag och heja fram dem som vinnare och få samtidigt chansen att kamma hem en egen vinst, men var alltid ansvarig i ditt bettande.

Stort utbud


Idag finns det ett enormt stort utbud av olika sporter men även olika spelalternativ inom sporterna. Exakt hur utbudet ser ut kan skilja sig åt mellan de olika spelbolagen. Vanliga sporter som du kan satsa på är fotboll, tennis, handboll, basket, ishockey men även mindre sporter såsom biljard och dart. Även matcher och event inom OS, VM, EM med flera finns att tillgå.

Förutom traditionella sporter kan du även betta på e-sporter och ibland även andra event såsom Melodifestivalen, Grammygalan, politiska event med mera.


Många spelalternativ

Beroende på vilken sport, event eller tävling som du vill betta på, kan bettingalternativen se olika ut. Vanliga satsningar är vem som vinner en match men det kan även vara hur många mål som görs i matchen, hur många hörnor, hur många gula kort, vem som gör första målet eller vad ställningen är i halvlek.

Att betta handlar om odds. Odds är sannolikheten för att något ska inträffa. Oddsen tillsammans med din satsning är det som avgör hur mycket eller hur lite som du vinner.

Tips för betting


Med så många olika sporter, event och andra alternativ att satsa på är det bra att undersöka några faktorer innan du börjar betta.


Grunderna

Steg ett, innan du satsar på ett spel, är att du behöver du lära dig grunderna inom betting. Vad är ett odds, vilket spelbolag ska du välja, kan du använda en bonus för bettet? En annan sak att undersöka är hur spelbolagen sätter sina odds.


Gör en plan för spel

Det är viktigt att ha tålamod om du vill bli duktig inom betting. Det krävs tid att spela på tävlingar och matcher. Du kan alltid ta hjälp av bettingstrategier, men du måste också lära dig reglerna för sporten som du ska betta på. Det är även viktigt att du kollar upp vilka regler som gäller på spelbolaget.


Skaffa kunskap

Ta reda på så mycket du kan gällande matchen som du tänkt spela på. Hur är lagens form, är det någon som är skadad, hur ser statistiken inför matchen ut och hur har tidigare möten mellan lagen sett ut? Desto mer du vet ju större är din chans till att betta rätt.

Har du bra kunskap om sporten kan du öka din chans till vinst genom att spela livespel. Här har du möjligheten att själv analysera en pågående match och försöka förutspå vad som händer i matchen. Se hur matchen utvecklas och lägg in ett bet du tror på såsom nästa mål, matchvinnare eller antal hörnor.


Odds

Odds är sannolikheten för att en specifik händelse ska ske. För att maximera en eventuell vinst är det alltid bra att jämföra odds för att hitta det bästa. Det krävs lite tid och konto hos flera spelbolag men i längden kan det löna sig. Dessutom kan du om du har konto hos flera spelbolag få möjligheten att ta del av en välkomstbonus som du möjligen kan använda till betting.


Förstå hur odds sätts

Hur odds sätts beror på populariteten av eventet eller matchen men oddsen är en återspegling på hur stor sannolikheten är att en händelse inträffar - exempelvis att lag A vinner. För att sätta oddsen använder spelbolagen olika typer av analyser, men de tittar även på statistik.

Ett odds storlek är betydande när du satsar eftersom det påverkar hur stor eller lite vinsten blir. Ett högt odds innebär att det är en liten chans att händelsen inträffar medan ett lågt odds innebär att chansen att händelsen inträffar är stor.


Spelvärde

Vill du bli bra på betting är det viktigt att du hittar spel med bra utdelning i relation till insatsen som du satsar. Teoretiskt sett är ett odds som är över din värdering ett spelvärt odds men självklart är det bra med mer marginal. Att exempelvis riskera ett spel med 1 % kan vara lite låg marginal men hittar du odds som är exempelvis 3 % högre är det ett bättre spelvärde. För att ta reda på om ditt bett har ett spelvärde kan du använda dig av en oddstabell.


Ekonomi

Ha en klar spelbudget innan du börjar spela. Spela ansvarsfullt och spela aldrig för mer pengar än det du har råd att förlora. Släpp dina förluster snabbt och gå vidare. En av de största anledningarna till att personer dras in i spelmissbruk är att man vill vinna tillbaka det som man förlorat och på så sätt börjar man spela för större summor. Detta blir lätt en ond cirkel så var noga med att hålla dig till din spelbudget.Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden