Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons
Annons

4 tips att tänka på när du ska köpa en laserskrivare

Publicerad 1 jun 2022
Att köpa en skrivare kan lätt bli en dyr historia även om inte skrivaren kostar så mycket. Många tänker inte på att man kontinuerligt måste köpa tonerkassetter och utskriftspapper. Men det finns lite olika sätt att komma runt det så att man slipper ha så dyra utgifter för skrivaren. De senaste åren har tillbehören till skrivare stadigt blivit dyrare på grund av bland annat pandemin. Orsakerna till de dyrare priserna är många, men en del är på grund av bristen på halvledare. De behövs till chip som används i de flesta tonerkassetter för att bland annat kunna mäta hur mycket tonerpulver som är kvar. Innan du köper din skrivare så kan det vara bra om du har koll på några saker så att du slipper stå med så stora utgifter på din skrivare.

1. Bestäm först vilken typ av laserskrivare du behöver


Det kanske inte är det lättaste att veta men det kan vara avgörande för kommande utgifter. Om du endast behöver kunna skriva ut textdokument i svartvitt, så är en monolaserskrivare den rätta skrivaren. Men om du behöver kunna skriva ut både i svartvitt och i färg, då är det en färglaserskrivare som du behöver. Skillnaden mellan dessa kan bli ganska stora, speciellt när det gäller de kontinuerliga utgifterna.

En monolaserskrivare använder sig av endast t.ex. en svart Brother toner. Medans en färglaserskrivare använder fyra stycken tonerkassetter av olika färger. Det finns ingen anledning att man ska köpa en färgskrivare om man vet med sig att man endast kommer att skriva ut svartvita textdokument. Varför betala för extra tonerkassetter man inte använder?

2. Se till att det finns billiga tonerkassetter tillgängliga till skrivaren


Nästa tips är att se till att tonerkassetterna som skrivaren använder är billiga. Priserna på tonerkassetterna kan variera mellan skrivare. En Brother skrivare kanske använder en viss typ toner serie medans en annan Brother skrivare använder en annan. Man kan även kolla att det finns högkapacitets toner tillgängliga till skrivaren. De är fyllda med mer tonerpulver och priset per mängd tonerpulver blir billigare jämfört med de som har en standardkapacitet. Men det bästa sättet för att spara in pengar är att använda kompatibla toners. De är avsevärt mycket billigare och innehåller oftast mer tonerpulver än originalen.

3. Köp hellre multipack än singelpack


Det blir billigare om man köper ett flerpack tonerkassetter (multipack) än om man köper dem styckvis. Först och främst så får man mängdrabatt när man köper flera toners. En annan fördel är att tonerkassetter kan man faktiskt spara och byta när man behöver. Till skillnad från bläckpatroner som kan torka om man inte använder dem. Tonerpulvret torkar inte och kan sparas under en lång tid.

4. Se till att skrivaren du köper stödjer Duplex utskrifter


Duplex funktionen på en skrivare betyder att skrivaren skriver ut automatiskt på båda sidor av papperet. Om man endast använder duplex funktionen så kan man halvera kostnaden på sitt papper. Dessutom så är det även väldigt bra från en miljömässig aspekt. Funktionen går att stänga av om man inte vill använda den. Alla skrivare stöder inte den här funktionen, se till att du köper en som har det.

Lycka till med ditt köp av din laserskrivare, du kan hitta fler bra tips på 123ink.se. Självklart så kan du applicera dessa tips på vilken typ av skrivare som helst.Annons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden