Start     Jorden     Rymden     Människan     Djur     Teknik     Byggnadsverk     Sport     Sverige     Topplistor    
Annons
Annons

2 helt galna bets

Publicerad 31 jan 2020
Vadslagningar är något som funnits så länge vi kan komma ihåg. Det är något som de flesta av oss har gjort i någon form - vanligast är kanske en vadslagning vänner emellan. Dock så finns det människor som tagit det till en ny nivå. Läs vidare om några av de galnaste vadslagningarna någonsin!

Phil Ivey och “the vegetarian bet”


Phil Ivey, ofta omnämnd som en av världens bästa pokerspelare, har även gjort sina satsningar utanför pokerbordet. Phil slog en gång vad med en pokerprofil vid namn Tom Dwan. Vadet gick ut på att Phil inte fick äta kött eller fisk under ett helt år. Om han åt kött så skulle han få betala 1 miljon dollar, klarade han sig ett år utan så skulle han få 1 miljon dollar. Det tog inte mer än tre veckor innan Phil insåg att han inte skulle klara det, då ringde han upp Tom och bad om att få köpa ut sig ur vadet, summan landade då istället på 150 000 dollar. Värt att nämna är att Tom senare drog in ungefär 40 000 kronor på samma vad mot en annan pokerspelare vid namn Phil Laak.

All in på rött


Ashley Revell tog uttrycket “all in” till en ny nivå. Han sålde bokstavligt talat allt han ägde för att göra sitt livs satsning - på roulette. Med sig till casinot så hade han totalt 135 300 dollar. En nervös Ashley valde att köra på färgen röd - vilket skulle löna sig. Kulan stannade på röd 18. Ashley sa i efterhand att det gick så snabbt att han knappt fattade vad som hände. Han blev sedan tillfrågad om att testa lyckan en gång till. Han valde då, smart nog, att ta sin vinst. Satsningen gav honom 270 000 dollar. Händelsen fångades på film av den brittiska tv-kanalen Sky one och finns fortfarande att hitta på nätet.

Vad gjorde han med vinsten då? En stor del gick till att starta ett pokerbolag som sedan gick i konkurs. Denna typen av bet är självklart ingen en mer eftertänksam människa skulle göra. Det räcker gott och väl att spela på en fotbollsmatch i goda vänners lag. Vi i Sverige har gott om vettiga alternativ på den fronten. Dessutom så är det alltid lite roligare när det kräver lite skicklighet. Spelar du på en fotbollsmatch så krävs det att du har koll på sporten och dessutom följer ditt favoritlag. När det kommer till Ashley’s satsning så hade han omkring 48 % chans att vinna, men kunde inte på något som helst sätt förutse resultatet.


Fler vadslagningar: https://nyheter24.se/sport/fotboll/europa/662771-fotbollens-galnaste-vadslagningarAnnons
Annons
Liknande
Senaste
Rymden
Sport
Människan
Byggnadsverk
Byggnadsverk
Jorden